Stoffel Vandoorne, McLaren koltuğu icin ismi gecen Esteban Ocon ve Lando Norris'ten daha iyi olduğunu duşunuyor. Sotffel Vandoorne kariyeri boyunca mucadele ettiği tum serilerde galibiyet almayı başardı. 2010 yılında FR Eurocup, 2012'de Eurocup Formula Renault 2.0 ve 2015'te GP2'de şampiyon olan Vandoorne, 2013'te Formula Renault 3.5 serisini ise ikinci sırada tamamladı. F1'e girmeden once mucadele ettiği Super Formula'da bile yarış kazanmayı başaran Vandoorne'un F1'deki performansı hayal kırıklığı yarattı. Belcikalı surucunun sezon sonunda gonderileceği ve yerini Lando Norris ya da Esteban Ocon'un alacağı soyleniyor. Vandoorne, Belcika'da geleceği konusunda netleşen bir şey olmadığını dile getirdi. "Şu anda bunu duşunmuyorum. Bu yıl icin McLaren'daki konumumu biliyorum, gelecek yıl icin henuz doğrulanan bir şey yok. Umarım onumuzdeki haftalarda daha fazla haber olur." "Sadece bir sonraki yarışta elimden gelenin en iyisini yapmak ve bir pozisyona layık olduğumu herkese gostermek istiyorum." "Son haftalarda olanlara bakarsak Formula 1'de ongorulebilir hicbir şey yok. Takım değiştiren suruculer var, Formula 1'den ayrılan suruculer var. Nihayetinde hicbir şeyin garantisi yok." "Belcika'da sezon yeniden başlıyor ve elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız. Yaz tatilinden once zorlu zamanlar oldu ama aracta sorun olduğu netti. Budapeşte'de her şey normale dondu ve umarım bu cizgide devam edebiliriz." Lando Norris'in cuma gunu piste cıkacak olmasını yorumlayan Vandoorne, "Takım icin muhtemelen bir değerlendirme olacak cunku onlar performansının nasıl olacağını gormek istiyor." "Ocon veya Norris'ten daha iyiyim, başarı listem bunu gosteriyor. Son birkac yılı değerlendirmek zor cunku McLaren icerisindeki pozisyonum mukemmel değildi." "Şahsen yaz tatilinin ardından kendimi daha olumlu ve iyi hissediyorum. Bu benim ev yarşım, arkadaşlarım, ailem ve destekcilerim burada. mumkun olan en iyi performansımı gostermeye calışacağım ve sonrasında neler olacağını goreceğiz." "Yaz tatili oncesindeki sorunları biliyoruz, bunları anlamamız zaman aldı ve şasiyi değiştirince her şey normale dondu. Maalesef yarış dışı kaldım ama bu hafta sonu icin sabırsızlanıyorum." "Spekulasyonlar olduğu doğru ve pek cok soru işareti var. Ama sadece kendime odaklanıyorum ve bence Fernando'ya yakınım. Elimde olan tek şey kendi performansım ve mucize beklemesem de gelecek yarışlar icin cok olumluyum." MOTORSPORT
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- F1/Vandoorne: Ocon ve Norris'ten daha iyiyim