4 kez dunya şampiyonu Lewis Hamilton, verdiği roportajda ikinci yarının daha heyecan verici gececeğini ve kimsenin ne olacağını bilmediğini soyledi. Şampiyona lider ayrıca, yarışlara olan yaklaşımı, gelecek yarışlar ve Niki Lauda hakkında konuştu. Hamilton'ın roportajını aşağıda bulabilirsiniz. Soru: Yaz arası gectiğimiz yılki kadar verimli miydi? LH: “Her yaz arası birbirinden farklıdır. Onde ya da arkada olmanız veya yarıştığınız aracın hızlı ya da yavaş olmasını bunu değiştirmiyor. Yarıştan sonra modumu değiştirdim, bir maceraya atıldım ve sezon hakkında pek duşunmedim.” “Pistte yaptıklarımı diğerlerinden ayırmak zorundayım. Modumu değiştirip diğer şeyleri de yapabiliyorum.” “Doğal olarak, antrenman yapıp sırada gelecek olan şey hakkında duşunmeye başlarsınız. Ancak yapabileceğiniz tek şey gelecek icin elinizden geldiğince hazır olmaktır.” “Durust olmak gerekirse yaz arasına girerken takım olarak inanılmaz bir iş yaptık. Belki her konuda en iyisi biz değildik, ancak yaptığımız sağlam işle birlikte şu anki puan farkını yaratabildik.” “Hangi alanlarda gelişmemiz gerektiğini biliyoruz. Yapmamız gereken şeylerin bir sıralaması var ve bunların sonuclarını elde etmek biraz zaman alıyor.” “Bugun aero karakteristiği ya da motor guncellemesi yapıp bunu yarın kullanmayı bekleyemezsiniz. Bir şeyleri uretip ortaya koymak haftalar, aylar alıyor.” “2. yarı daha heyecan verici olacak. Neler yaşanacağını kimse bilmiyor. Sezon başında cok fazla iniş cıkış yaşadık. Normal olan, sezon gectikce surekli gelişip daha guclu hale gelmektir. İniş cıkış yaşamazsınız. 2. yarıya cok fazla pozitif şey taşıyoruz, daha fazlası gelecek.” dedi. Soru: Bu sezon Spa ve Monza icin endişeli misin? LH: “Herhangi bir sorun gormuyorum. İyi olduğumuz bir pist, Silverstone gibi. Bizim icin kotu değil. Gecen yıl Ferrari ile ne kadar yakın olduğumuzu gorduk. Bu sezon daha iyiler. Avusturya’dan sonra guc kazanımında buyuk bir adım attılar.” “Spa motor gucunu one cıkaran bir pist. Bu hafta sonu onların guc avantajıyla nasıl başa cıkacağımızı bilmiyorum, ancak yine de yakın olmalıyız.” “Burası harika bir pist ve surmek cok keyifli. Pouhon’u tam gaz gecmek mumkun olabilir. Bunu duşunmek beni heyecanlandırıyor. Bunu yaşamanın nasıl hissettirebileceğini keşke hayal edebilseniz.” Soru: Kalan pistlere baktığında, Mercedes’in ya da Ferrari’nin favori olacağını duşunduğun pist var mı? LH: “Eğer gercekten durust olmam gerekirse, oturup ciddi şekilde hangi yarışların kaldığını duşunmem gerek. Spa, Monza ve Abu Dhabi’nin kaldığını biliyorum. Biri kısayken diğer ikisi oldukca uzun.” “Tabiki kalan pistlerin ne olduğunu biliyorum! Ancak tarihlerini tam olarak soyleyemem. Takvime bakmadım. Bazılarında guclu olmamız gerekiyor, ancak zayıf olacaklarımız da var.” “Son iki yarışta oldukca iyi sonuclar aldık. Bizim icin biraz surpriz oldu. Onumuzdeki iki yuksek hızlı piste baktığımda, iyi puanlar almak icin cok sıkı calışmamız gerektiğini soyleyebilirim.” “Singapur’da sorun yaşadığımızı biliyorsunuz. Sonrasında gelecek olanları bilemiyorum. Nasıl performans gostereceğimizden emin değilim.” “Sıradaki iki pist oldukca hızlı olacak. Son iki yarışa oranla daha iyi olmalıyız. Oncekilerde olduğu gibi kazanmalıyız.” Soru: 24 puan ondesin, guvende hissediyor musun? LH: “Zihinsel olarak yaklaşımım 8 puan geride olduğumdan bu yana değişmedi. 8 puan geride olduğunuzda durum biraz daha farklı oluyor. Daha fazla puan kaybetmek istemiyorsunuz. Eminim ki arada tampon gorevi gorecek puan farkı olduğunda, bu bilincsizce uzerinizde pozitif bir etki yaratıyor." “Ancak benim yaklaşımım tamamen aynı. 1 yarışlık farka sahip olduğumu duşunerek rahatlamıyorum. Yaklaşımım onceki yarışlardakiyle aynı. Bu nedenle hala puan kaybetmek istemiyorum.” “Sene icerisinde 17 ya da 14 puan geride olduğum zamanlar da oldu. İbrenin tekrar bu yone kaymasını istemiyorum. Bunu nasıl durdururum? Kafamın icindeki soru bu.” Soru: Niki Lauda’yı duşunuyor musun? LH: “Takım zor zamanlardan gecti, ozellikle de Niki ile yakın olanlar. Onunla aynı şeyleri yaşayan, surecin farkında olan ve her an başına bir şey gelebilecek bir arkadaşım vardı. Bu yuzden duyduğumda yanına gidip onu gormek istedim.” “Ancak boyle bir operasyondan sonra yanına giderek enfeksiyon kapabileceğimi biliyordum. Bu yuzden onu goremeyeceğimi biliyordum, ancak yine de şansımı denedim. Eşi, Toto ve ona cok yakın olan insanlarla iletişim icerisindeydim.” “Onu ozleyeceğiz. Niki ile ilgili en harika şeylerden biri, onun tanıdığım en iyi savaşcılardan biri olması. Şu an bir savaş veriyor, ancak onunla birlikte olan insanlar cok iyi. Hızlı şekilde iyileşmesi icin dua ediyoruz.” MOTORSPORT