Fernando Alonso, Red Bull'un yalanlaması uzerine yeni bir acıklama daha yaptı ve Red Bull'un kendisine altı kez teklifte bulunduğunu dile getirdi. Alonso, 2018 sonunda Formula 1'den ayrılıyor ve 2019 ici Red Bull'dan iki kez teklif aldığını fakat Daniel Ricciardo'nun yerine gecmeyi kabul etmediğini soyledi. Fakat takım, cuma gunu İspanyol pilotun bu sozlerini reddetti. Alonso da bunun uzerine, Red Bull'un tutumunun kendisini hayal kırıklığına uğrattığını ve Avusturyalı takımdan altı kez teklif aldığını soyledi. Alonso Sky F1'e verdiği demecte, "Red Bull'dan birkac teklif aldım. Bunlardan ilki 2007 yılındaydı. Sonrasında 2009'da, 2011'de, 2013'te teklif aldım. Son iki tanesini de bu yıl aldım. Bir tanesi Monaco GP'deydi, diğeri Ağustos ayındaydı." "Bu yuzden bana bu soruyu sorduğunuz icin mutluyum cunku bu yaz Christian Horner'ın ve Bay Marko'nun yaptığı yorumlar bununla hicbir şekilde ortuşmuyordu. Onlar benim kaotik bir adam olduğum ve benimle calışmanın zor olduğunu soylediler ki, bu surpriz oldu." "Oncelikle benimle hic calışmadılar. İkincisi, son yedi yılda beş ya da altı kez peşime duştuler. Şimdi cıkmışlar ve programlarına/genc suruculerine sadık olduklarından bahsediyorlar." "Bu biraz garip ve benim icin hic de adil değil. Yaz aylarında, benim hakkımdaki yorumlarından oturu Christian'a mesaj attım ve e-mail ile benden ozur diledi. Umarım bu hafta sonu yeniden ozur diler." Horner, cuma gunu yaptığı acıklamada Alonso'ya hicbir teklifte bulunmadıkları konusunda ısrarcıydı. Horner, "Fernando Alonso'ya bir sozleşme teklif ettik, ama o 2007'de bunu reddetti! Bildiğim kadarıyla Red Bull'dan hic kimse ona bir teklifte bulunmadı." "Emin değilim ama belki de Franz Tost (Toro Rosso) ona bir teklifte bulunmuştur. Bu yıl Red Bull'dan hicbir teklif almadı." "Harika bir surucu, harika bir yeteneği var. Ama o bizim takım profilimize uymuyor. Biz genclere yatırım yapıyoruz ve son 10 yılda cok başarılı bir programımız vardı." "Fernando neden boyle bir şey soylemeyi secti bilmiyorum, teklif kime ait onu da bilmiyorum." dedi. MOTORSPORT