Christian Horner, Liberty Media'nın Red Bull'dan 2019 icin Fernando Alonso ile anlaşmasını istediğini acıkladı. Fernando Alonso, perşembe gunu yaptığı acıklamada Red Bull'un 2019 icin kendisine teklifte bulunduğunu ama bunu reddettiğini soyledi. Bu acıklamadan kısa bir sure sonra Red Bull'dan yalanlama gelirken, Alonso cuma gunu yaptığı acıklamada Avusturyalı ekipten bu yıl iki kez teklif aldığını anlattı. Fakat Christian Horner, Alonso'yu yalanlamayı surdurdu ve aksine Liberty'nin Alonso'yu Red Bull'da yarıştırmak istediğini soyledi. Horner, "Net şekilde soylemek gerekirse Fernando Alonso'ya hicbir teklif yapılmadı." "Flavio ve Liberty'den bir ilgi ve istek vardı ancak Red Bull olarak icerisinde bulunduğumuz pozisyon netti." "Bizim yıllardır yaptığımız şey belli, hep genc suruculere yatırım yaptık. Genc surucu havuzumuz var ve suruculerimizi buradan seciyoruz." "Vettel, Kvyat, Ricciardo ve Verstappen'le bunu gosterdik. Biz her zaman sahip olduğumuz yetenekler arasından secim yapıyoruz." "Evet, Alonso'ya bir teklif yaptık ama bu 2007 yılındaydı ve o zaman bizi reddetti." "Daha once de soyledim, Franz Tost bir teklifte bulundu mu bilmiyorum ama Red Bull hicbir şey teklif etmedi. Emekli olduğu icin uzgunum cunku o harika bir surucu. Ama Red Bull ona hicbir teklifte bulunmadı." Liberty'nin yaklaşımı sorulduğunda Horner, "Fernando'yu duşunup duşunmeyeceğimizle ilgili bizimle goruştuler. Bir organizatorun acısından bakarsak bunu anlayabiliriz. Fernando sonucta rekabetci aractaysa bu F1 icin harikadır." "Liberty'nin Fernando'yu Triple Crown peşinde koşması yerine burada kalmasını tercih edeceğini biliyorum. Ben de olsam farklı bir şey yapmalarını beklemezdim." MOTORSPORT