Sebastian Vettel, cuma gunku antrenman turlarının ardından aracla ilgili yapılması gereken şeyler olduğunu soyledi. Ferrari pilotu Sebastian Vettel, ilk seansta en hızlı dereceyi yaparken ikinci seansta takım arkadaşı Kimi Raikonen'in yanı sıra Mercedes pilotları ve Max Verstappen'in gerisinde beşinci oldu. Vettel, antrenman turlarının ardından verdiği demecte aracta henuz tam olarak mutlu olmadığını dile getirdi. "Bugun bizim icin oldukca iyi gecti. Arac henuz beklediğimiz seviyede değil, bu yuzden yapmamız gereken işler var. Kimi tek turda nispeten mutluydu. Onumuzde yarına kadar bolca vakit var, neler yapabileceğimizi goreceğiz." "Bugun yeni guc unitesini kullandık fakat antrenman turlarını baz alarak nasıl olduğunu soylemek zordu. Yarın ya da onumuzdeki haftayı beklememiz gerekiyor. Monza bir guc pisti. Şimdilik herkes guc unitesinden memnun gorunuyor." "Her zaman boyle gunler olmuyor, kucuk bir avantajımız var. Aracın cok daha buyuk bir potansiyeli olduğunu soyleyebilirim. Yarın bunu ortaya cıkartıp cıkartamayacağımızı goreceğiz. Virajlar arasında cok fazla zaman olmadığı icin doğru zamanda doğru şekilde davranmak gerekiyor." "Arac cok hızlı, sadece doğru tempoyu yakalamak gerekiyor. Henuz tek turda istediğim hissi bulamadım ama genel olarak doğru yondeyiz." "Faydalı olacağını duşunmeseydik araca hicbir şey koymazdık. Ama soylediğim gibi yeni motorun avantajı hakkında konuşmak zor. İstendiği gibi calışıyor ve şimdi analiz yapmak gerekiyor. Şimdiye kadar her şey olumluydu ama net bir yorum icin bu iki haftayı tamamlasak daha doğru olur." "Bugun bir cuma gunuydu ve cuma gunleri gercek sonucları yansıtmaz. Yarını bekleyeceğiz. Bugun aractan tam olarak memnun değildim, bu yuzden calışmak zorundayım." Cumartesi gunku yağmur ihtimali sorulduğunda Vettel, "Islak zeminde zayıf olduğumuzu biliyoruz. Ama bu sorunları buyuk olcude anladık. Yarın eğer yağmur yağarsa sorunlar cozulmuş olacak. Bunu gostermemiz harika olurdu." "Kısacası yağmur bizi endişelendirmiyor. Yağmur yağarsa hazırız, yağmazsa da hazırız." yanıtını verdi. Son olarak Raikkonen'in gelecek yıl devam etmesin isteyip istemediği sorusuna, "Kararı veren ben değilim! Ama cok iyi anlaştığımız sır değil. Hicbir sorunumuz yok, cok iyi anlaşıyoruz ve bu takım icin harika. Ama kararı ben değil, Ferrari ve Maurizio Arrivabene verecek." yanıtını verdi. MOTORSPORT