Lewis Hamilton, Ferrari ve Mercedes iki ureticinin getirdiği guncellemelerin oldukca benzer olduğunu soyledi. Lewis Hamilton ilk antrenman seansında 1:44.676 ile ucuncu sırada yer alırken, ikinci seansta 1:43.523'le ikinci sırada yer aldı. Bu hafta sonu gercekleştirilecek Belcika GP'ye hem Ferrari hem de Mercedes motor guncellemesi getirdiler ve Hamilton'a gore her iki takımın getirdiği guncellemeler son derece benzer. "Geri donmek harika. Sezon arası yeterince uzun değildi ama bir noktada suruş yapmayı ozlemeye başlıyorsunuz ve bugun araca yeniden donduğum icin mutlu oldum." "Şimdiye kadar sahip olduğumuz en hızlı F1 araclarıyla bu pistte gercekten harika hissediyorsunuz. Bunun en iyileri olduğunu hissedebiliyorsunuz. Pouhon'u neredeyse duz geciyorsunuz, bu delilik." "Bugun yeni bir motora gectik ve her şey sorunsuz şekilde calıştı. Ferrari ile aramız gercekten cok yakın. Her iki takımın guncellemeleri de benzer seviyede gibi gorunuyor." "Orta sektorde iyi bir downforce'a sahip olmanız gerekiyor. Ama diğer sektorlerde daha az downforce'a sahip olmak istersiniz." "Asıl konu doğru dengeyi yakalamak ve takım bunun uzerinde calışıyor. Hafta sonuna gelirken butun hafta sonu boyunca yağmur yağacağını duymuştum." "Birinci seansta bazı kısımlarda yağmur vardı ancak ikinci seans iyi ve kuruydu." Ferrari ile mucadele sorulduğunda Hamilton, "Bugun yeni bir motorumuz vardı ve soylediğim gibi her şeyi iyi calıştı. Ferrari ile aramızdaki savaş gercekten cok yakın. Her iki takım da benzer guncellemeler getiriyor ve benzer kazanclar sağlıyor." "Genel anlamda bugun iyi gecti. Dengeyi seans icerisinde daha iyi hale getirdik ve arac da dolayısıyla daha iyi hale geldi. Duşuk hızlı bolumlerde durum biraz daha kotuydu ve kucuk sorunlar vardı. Viraj sonrası cekiş bolumden bahsediyorum. O bolumlerde biraz sorunlarımız var." "Beşinci ve yedinci virajlar arasında Ferrari daha iyi gorunuyor. Ama cok uzak olduğumuzu duşunmuyorum. Cuma gunu doğru tahminler yapmak zordur." yanıtını verdi. MOTORSPORT
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- F1/Hamilton: Ferrari ve Mercedes benzer seviyede guncelleme getiriyor