Robert Kubica Williams tarafından cağırılması halinde tam bir grand prix hafta sonu boyunca yarışmaya hazır olduğunu soyluyor. Kubica Formula 1’de son yarışına 2010 Abu Dhabi GP’de cıkmıştı. Sonrasında ralliye gecen Polonyalı, 2011’in başlarında gecirdiği kaza sonrası omur boyu taşıyacağı ağır yaralar aldı. Sene başından yapılan acıklamayla Williams’ın yedek pilotu olan Kubica, Force India’daki yapılanma sonucu bu sezon kendisine Williams koltuğu bulabilir. Lawrence Stroll’un Racing Point Force India’ya yaptığı yatırım sonrası, Lance Stroll’un sezon sonunu beklemeden Williams’tan ayrılıp Force India’ya gececeği konuşuluyor. Esteban Ocon ve Stoffel Vandoorne’un yapacağı hamlelere gore Kubica Williams’ta Stroll’den boşalan koltuğu oturma şansı yakalayabilir. Motorsport.com'aa konuşan Kubica, Williams tarafından cağrılması halinde bir yarış hafta sonunun tamamında yarışabileceğini soyluyor. “Hazır hissediyorum. Eğer hazır hissetmemiş olsaydım sene başında Williams ile sozleşme imzalamazdım.” “Hazır olmaya devam et, ihtiyac durumunda koltuğa gececeksin durumu hÂl masamda.” “Tabii ki sezon ortasında iyi suruculere karşı yarışmak kolay değil. Ancak bu sezon aracı kullanmak icin birkac şansım oldu. HÂl tecrube eksiğim var, ancak bunu yapabilirim.” “Ayrıca Williams bana bu rolu onerirken bunu yapabileceğime inanıyordu. Ancak şu an cok fazla spekulasyon ortada dolaşıyor. Bunlar beni etkilemiyor. İşimi yapıyorum. Gelecekte neler olacağını goreceğiz.” Kubica şu an surucu pozisyonunda yaşanan karmaşanın kendi pozisyonunu etkilemediğini duşunuyor. “Bazen biraz da şansın yardımıyla doğru zamanda doğru yerde, size inanan insanlarla bir arada olmanız gerekiyor.” Dolaşan soylentilere gore Kubica, Monza’da Williams’ın direksiyonuna gececek. Ancak yakın zamanda duyurulması beklenen gelişme sonrası, Eylul ayının ortasında Singapur’da yarışmaya başlaması daha muhtemel gozukuyor. Polonyalı surucu sakatlık sonrası suruş stilini değiştirmek zorunda kalsa da hÂl iyi bir tempoda yarışabileceğini soyluyor. “Sonuc olarak surebileceğimi soyluyorsam tum sezonu kastediyorum. Farklı takımlarla test yaptım. Once Renault, ardından Williams. bunu başarabileceğim konusunda kendime guveniyorum.” Kubica yedek surucu olması sayesinde 2017 araclarını kullanma fırsatı yakaladı. İspanya ve Avusturya’da antrenman seanslarına katılmıştı. MOTORSPORT