Meşhur Alman Hukumdarlarından ve Sosyoloji Alanında Onde Gelen Duşunurlerden Prens Bismarck'ın Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) Hakkındaki Değerli Acıklaması
“Ceşitli devirlerde, insanları idare etmek icin Allah tarafından geldiği iddia olunan butun indirilmiş semavî kitapları tam ve derinliğine araştırdıysam da, tahrif olundukları icin, hicbirisinde aradığım hikmet ve tam isabeti goremedim. Bu kanunlar değil bir cemiyet, bir hane halkının saadetini bile temin edecek mahiyetten pek uzaktır. LÂkin Muhammedîlerin (a.s.m.) Kur’Ân’ı, bunların dışındadır.
Ben, Kur’Ân’ı her yonden tetkik ettim, her kelimesinde buyuk hikmetler gordum. Muhammedîlerin (a.s.m.) duşmanları, bu kitap Muhammed’in (a.s.m.) kendi yazısı olduğunu iddia ediyorlarsa da, en mukemmel, hatt en gelişmiş bir beyinden boyle harikanın cıktığını iddia etmek, hakikatlere goz kapayarak kin ve nefrete Âlet olmak mÂnÂsını ifade eder ki, bu da ilim ve hikmetle bağdaştırılamaz. Ben şunu iddia ediyorum ki: Hazret-i Muhammed seckin bir kudrettir. DestgÂh-ı kudretin boyle ikinci bir vucudu saha-i imkÂna getirmesi, ihtimalden uzaktır.
Ya Muhammed! Seninle aynı asır ve zaman diliminde yaşayamadığımdan dolayı uzuntuluyum. Yaymış olduğun bu kitap, senin değil. Belki Allah tarafından geldiğini inkÂr etmek, ilim kanunlarının boş ve gereksiz olduğunu iddia etmek gibi gulunctur. İnsanlık senin gibi mumtaz bir kudreti bir defa gormuş, bundan sonra bir daha goremeyecektir. Binaenaleyh, huzurunda kemal-i hurmetle eğilirim.
Prens Bismarck
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Prens Bİsmarck'in Peygamber Efendİmİz (s.a.v.) Hakkindakİ Değerli ACiklamasi