Pastor Maldonado, ilk sırada tamamladığı gunun ardından takımın dayanıklılık alanıda yaptığı gelişimi ovdu. Gun icerisinde 69 tur atan Maldonado, yumuşak lastiklerle attığı zaman turuyla beraber gunun ilk sırada tamamladı. “Bugun bazı sensor sorunları yaşadık. Ancak bana sorarsanız takım dayanıklılık acısından cok buyuk bir adım attı. Bunu Jerez’deki ilk testte hemen anladım. Gecen yıla gore gercekten daha iyiyiz” “Bugun gercekten mutluydum. Ama denemeliyiz ve gelişiyiz. Performansımız yeterli değil” “Diğer takımların ne yaptığını bilmiyoruz. Yakıt seviyelerini bilmiyoruz. Her zaman yaptığımız gibi 10-12 turlar attık” “Farklı testler yapma şansı bulduk ve bazı iyi turlar attık. Uzun turlar, sıcaklık kontrolu ve bircok şeye test ettik. Arac attığımız her turda gelişiyor gibiydi. Acıkcası adım adım gelişiyoruz” dedi. “Birşey soylemek icin erken. Arac ayarları uzerinde calışmalıyız ve bircok şey yapmalıyız. 2 hafta boyunce yeni parcalar gelmeye devam edecek, umarım ki gelen butun parcalar bize performans verecektir. Ancak birşey soylemeden once bunları test etmem gerekiyor” “Hala dayanıklılık uzerinde calışmamız gerektiğini duşunuyorum. Bu bizim icin cok onemli bu sayede sezon başladığında problemlerle karşılaşmamış oluruz. Bundan sonraki hafta yakıt olarak daha duşuk miktarlara duşup daha fazla zorlayabiliriz” Trf1