Asr-ı saadette Peygamberimiz (A.S.) Ashabıyla beraber bulunuyordu. Bir genc cıkageldi ve cok saygısızca:

- Ya Resulallah! Ben falanca kadın ile arkadaş olmak olmak istiyorum, onunla zina yapmak istiyorum dedi.

Ashab-ı Kiram, bu durumdan cok ofkelendiler. İclerinden gazaba gelerek genci dovmek ve huzuru Resulullah'dan cıkarmak isteyenler oldu. Bazıları bağırıştılar. Cunku genc cok hayasız konuşmuştu.

Sevgili Peygamberimiz (S.A.V.) bırakın o genci buyurdu. Resulullah, genci yanına cağırdı, dizinin dibine oturttu. Gencin dizlerini kendi mubarek dizine değdirecek bir şekilde oturttu ve:

- Ey genc, birinin annenle bu kotu işi yapmasını ister misin? Bu cirkin hareket hoşuna gider mi? diye sordu. Genc hiddetle:

- Hayır Ya Resulallah, diye cevap verdi. Resulallah:

- Oyle ise o cirkin işi yapacağın kimsenin evlatları da bundan hoşlanmazlar. Sonra:

- Peki, bu cirkin işi senin kız kardeşinle yapmak isteseler, sever misin? diye sorduklarında genc :

- Hayır, asla! diyerek hiddetleniyordu. Şu halde insanlardan hic kimse bu işi sevmez buyurdu.

Sonra Hz.Peygamber (A.S.) mubarek elini bu gencin goğsune koyarak şoyle dua etti:

- Allah'ım! Sen bu gencin kalbini temiz kıl. Namusu ve şerefini muhafaza eyle ve gunahlarını da bağışla, buyurdu.

Genc, Resulallah'ın huzurundan ayrıldı. Bir daha gunah işlemediği gibi boyle bir kotu duşunce aklından bile gecmeden yaşamış!

Resulallah (s.a.v.): ''Kadınlarınızın namuslu olmasını istiyorsanız başkalarının kadınlarına yan gozle bakmayınız'' diye emrediyor.