Eski Formula 1 dunya şampiyonu Niki Lauda, Almanya’nın takvimde kalma şansının yuzde 50 olduğunu duşunuyor. Sezonun başlamasına iki hafta kaldı ve takvimdeki henuz 20 yarış mı yapılacak yoksa 19 yarış mı yapılacak belli değil. Nurburgring Almanya GP’sine ev sahipliği yapabilmek adına son bir teklif yaptığı biliniyor. Hockenheim’ın ise takvimde kalma ihtimali her gecen gun azalıyor. Reuters’a konuşan Lauda “Bernie kararı alan kişilerden birisi ancak şuanda oyle gozukmuyor ve nedenini anlıyorum” “Hockenheim yapamyız diyor. Cunku her sene para kaybediyorlar. Gercekten ne olacağını bilmiyorum. Bu kesinlikle Bernie ve aralarındaki birşey. Henuz olumlu ya da olumsuz bir haber yok” “Bence Bernie fiyatı duşurecek. En azından bana oyle soylendi. Ama eğer bunu goze alamazlarsa, o zaman ne olur bilmiyoruz. Ne yapabiliriz? Bu gercekten organizatorlerin hatası” “Almanya icin kotu, Mercedes icin kotu, organizatorler ve oraya giden herkesi icin kotu bir haber. Şuanda takvimde kalma ve gitme şansı yuzde 50″ dedi. Bu ay Reuters’a konuşan Ecclestone ise “İyi gorunmuyor. Kurtarmak icin calışıyoruz ve kesinlikle kaybetmek istemiyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz” demişti. trf1 __________________