Force India da Daha Fazla Para İstiyor
Spor Haberleri0 Mesaj
●41 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Force India da Daha Fazla Para İstiyor
-
18-10-2019, 00:11:57Force India takımı daha fazla maddi destek gorme konusunda Bernie Ecclestone ile goruşmeleri surduruyor ve takım sezonun ilk yarışı Avustralya’da olacağını acıkladı. Gecen senenin sonunda Caterham ve Marussia’nın banka kontrolune gecmesinin ardından Force India, Sauber ve Lotus ekipleri daha fazla para almak icin zorlamaya başlamışlardı. Force India’nın yeni aracını hazırlarken gecikmesinin ardından takımın yeni sezona katılamayacağı dahi iddia edildi. Bob Fernley “Bugune kadar hic yardım gormedik ancak bundan sonra yardım olmasını umuyoruz. Bu konuda goruşmeler yapıyoruz.” “Bernie oldukca anlayışlı oldu. O bir yarışcı. Bunun ne kadar zor bir iş olduğunu biliyor. Bu durumu ciddiye aldığını duşunuyorum.” “Avustralya’da olmak cok zor olacak ancak her zaman olduğu gibi bunu başaracağız.” “Şu aşamada ikinci aracı hazırlamak icin calışıyoruz. Her şey o yonde ilerliyor ancak kolay olmayacak. Tum kış kolay gecmedi.” “Ticari hak sahiplerine sorunlarımızın olduğunu belirttik. Aynı sorunlar Lotus ve Sauber icin de gecerli. Bir takımla sınırlı değil.” dedi. Lotus ve Sauber takımlarının da ilk yarışta olma konusunda zorlanabileceği iddia ediliyor. Sauber sozcusu “Elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Orada olacağız.” dedi. Lotus ise finansal durumu hakkında yorum yapmaktan kacındı ancak Avustralya’da olacağını işaret etti. Fernley, Marussia ve Caterham’ın yaşadığı sorunların diğer takımları da zora soktuğunu soyledi. Fernley “Caterham ve Marussia yonetimini devralan bankacıların tedarikcilere neler yaptıklarını goz ardı edemezsiniz. Devasa şeyler yaptılar ve hala oyle.” “Bu farkir adamlar zor zamanlar gecirdiler. Onlar inanılmazlar ve tum bu senelerde bize hep destek verdiler.” “Bu yuzden onları bu sene desteklememiz lazım. Ancak oyle yaparak da kendi programımıza zarar veriyoruz.” dedi. trf1 __________________