Sezon sonunda emekli olacak Fernando Alonso, bu hafta sonu Spa'da son kez yarışacağını ve hafta sonunu iyi şekilde bitirmek istediğini soyledi. McLaren'da ilk seansta Fernando Alonso yerine Lando Norris piste cıkarken, 1:47.364'le 18, Stoffel Vandoorne ise 1:47.452 ile son sıradaydı. İkinci seansta Fernando Alonso 1:46.153 yapıp 16. olurken, Vandoorne 1:46.496 ile yine son sırada yer aldı. Gunu değerlendiren Alonso şoyle konuştu: "Bugun birinci seansta piste cıkamadım ama bunun buyuk bir kayıp olduğunu soyleyemem. Araca gecer gecmez hem aracta hem de pistte rahat hissettim. Bu acıdan durum iyiydi." "Bu zaten planlanmış bir şeydi. Burada benim, Monza'da Stoffel'in aracına gececekti. Takım istedi ve zaten tum pistleri biliyorum. Hafta sonumu cok fazla etkilemedi." "Mutluyum cunku her iki lastiği de denedik ve ozellikle de Stoffel'ni aracında bazı ilginc testler yaptık, şimdi yarın icin neleri geliştirebileceğimi goreceğiz." "İlk seansta doğru ritmi yakalamak zordur. Şu ana kadar performans acısından istediğimiz yerde değiliz, bu yuzden eğer mucadele icinde olmak istiyorsak daha fazla zaman bulmamız gerekecek." "Tek bir sektorde ya da tek bir alanda sorun yaşadığımızı soyleyemem, hepsi birbirine benzer. Kayıp sadece pistin bir kısmında değil ve bu durumu zora sokuyor. Yine de yarın ve pazar gunu icin bazı fikirlerimiz var." "Hedefimiz pazar gunu puan almak olmaya devam ediyor ve bunun icin sıralama turlarının cok onemli olacağının farkındayız." "Hafta sonu icin bazı fikirlerimiz var ve umarım hızlanabiliriz." "Her yarışa son kez katıldığımı duşunerek gidiyorum ve pistlere veda ediyorum. Avustralya, Cin, Bahreyn.... Burada da durum aynı. İyi bir yarış cıkarmak, yarış tamamlamak ve puan almak istiyorum. Takıma yardım edeceğim, son turumu atacağım ve belki de son turumun tadını cıkartacağım." Henuz ilk seansında Vandoorne'u geride bırakan Norris ise, "İyi bir gundu. Sabah biraz gergindim cunku en sevdiğim pistlerden birisinde araca geri donmek heyecan vericiydi. Programımızı guzel şekilde tamamladık ve bolca tur attık. Aero testler yaptık, hicbirisi performans turu değildi. Budapeşte testinin ardından araca gecmek icin hazırım. Her alanda daha rahat hissetmeye başlıyorum." dedi. Vandoorne ise iyi bir sonuc icin mucizelere ihtiyac duyduklarını soyledi. "Yine sorunlarla dolu bir gundu. Fren ve motor sorunları yaşadık. Bundan oturu de iyi bir tur atamadım. Temsili cok az tur atabildim, bu gercekten sinir bozucu." "Ortada performans kesinlikle yok. Hızlı değiliz, rekabetci değiliz, yapılması gereken cok iş var. Bu hafta sonu iyi bir sonuc icin mucize gerekiyor. Belki yağmur yağar bilmiyorum." MOTORSPORT