Danilo Petrucci, Britanya'da gercekleştirilen 2. antrenman seansında Ducati surucusu Jorge Lorenzo ile yaşadığı korkunc olayın ardından İspanyol surucuyu eleştirdi. İki surucu, 2. antrenman seansının sonuna doğru Vale virajında bir araya geldiler. Lorenzo, piste cıkış turundayken hızlı turunu atan Petrucci'nin onundeydi. Bu esnada gecmek isteyen ve frenlemede sorun yaşayan Petrucci, son anda Lorenzo'ya vurmaktan kurtuldu ancak ilk 10'a girmeyi başaramadı. 12. olan Petrucci, "Lorenzo piste cıktığı zaman diğer pilotları asla umursamaz." "Pitten cıktı ve benim gibi, arkasından gelen kimse var mı kontrol etmedi." "Korkunctu. Pistin ortasındaydı ve o an cok buyuk hızla yaklaştım. Bir an onunla carpışmaktan korktum. Freni kısıp ona vurmamak icin uzun sure frende kaldım." "Yeni lastiklerle derecemi iyileştiriyordum. Bu yuzden ilk 10 dışında kaldım." dedi. Lorenzo, Petrucci'nin arkasında olduğunu fark etmediğini soylerken kaza olması halinde ciddi yaralanabileceği icin şanslı olduğunu kabul etti. Lorenzo "Garaja geldiğimde goruntuleri gordum. Korkunctu cunku arka tekerime vurmanın yarım santimetre uzağındaydı. O şekilde bana vursaydı aya kadar ucup buyuk yara alabilirdim." "Neden o kadar yaklaştı bilmiyorum. Mumkun olduğu kadar hızlı bir şekilde lastiklerimi ısıtmaya calışıyordum." "Muhtemelen bana cok yakındı. Onunuzde bir surucu varsa, -bana gore- bu konuda sorumlu olmalısınız. Hata yapma ihtimaline karşı biraz boşluk bırakmalısınız." "O esnada boşluk bıraktığını duşunmuyorum. Neredeyse arka tekerime vuruyordu. Bana vursaydı ve yaralansaydım... Ben onun daha hızlı olmasına yardımcı oluyorum. O ise neredeyse bana vuruyordu." "Ona sorarsanız, benim hatam olduğunu soyleyecektir. Ancak siz benim ne duşunduğumu biliyorsunuz." dedi. MOTORSPORT
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- MotoGP/Petrucci, korkunc yakınlaşmanın ardından Lorenzo'yu eleştirdi