Bob Bell, onumuzdeki sezon Daniel Ricciardo’nun Renault’a katılması hakkında konuştu. Bell, takımın Ricciardo’yu beklerken sabırsızlandığını ve Avustralyalı pilotun takıma katılışının daha fazla kaliteli insanı Renault’a cekeceğini soyluyor. “Takım olarak Ricciardo seviyesindeki bir pilot icin hazırız. Umuyoruz ki onumuzdeki sezon gelişim anlamında bir adım daha atacağız. Daniel takıma cok fazla şey katacak. Sadece doğal yetenekleriyle değil, suruş becerileriyle ve takıma sağlayacağı motivasyon ile de bizim icin onemli.” “Takım arkadaşı Nico bu konuda oldukca heyecanlı. Ricciardo ile calışmak istiyor.” “HÂl gelişen ve yeni insanları bunyemize katarak buyuyen bir takımız. Ricciardo’nun bize katılması takımın uzerindeki guveni arttırıyor. Bu da daha fazla yetenekli insana, kendileri icin doğru yerin Renault olduğu duşuncesini aşılayacak.” Bell, Ricciardo’nun takıma katılması konusunda kendisine danışıldığını soyluyor. “Evet, bana danıştılar. Bu tarz buyuk butceli anlaşmalarda ceşitli analizler yapmalısınız. Bir surucu ya da başka bir şey icin daha fazla para harcayabiliriz. Teknik organizasyonun bir parcası olarak ben de surece dahilim.” “Ricciardo’nun takıma katılması teknik yatırımları etkilemeyecek. Gelecek sezon icin ne gerekiyorsa yapabiliriz. Daniel gibi daha işini oldukca iyi yapan insanları takımın bir parcası haline getirebiliriz.” Bell, yeni surucuyu takıma katmadan onceki surec hakkında konuştu. Takım, sponsorlar ve fanlar icin onemli olabilecek isimler uzerinde odaklandıklarını soyluyor. “Suruculer hakkında ozel verilerimiz yok. Suruculeri farklı araclardayken kıyaslamak pek mantıklı değil. İki eşit aracı kullanan pilotları karşılaştırmak mantıklı olur. Butun takımların kendilerine gore suruculeri bir şekilde kıyasladığını hissediyoruz. Bu cok oznel bir durum.” “Muhtemelen kimin uzerinde odaklandığınızın farkında olmuyorlar. Daha once de soylediğim gibi, takıma kattığınız pilot size sadece pist ustunde performans kazandırmıyor. Takım icin devasa boyutta motivasyon kaynağı olabiliyorlar. Sponsorların ve diğer yetenekli insanların ilgisini cekebiliyorlar.” “Tum bunlar takıma buyuk değer katıyor ve bunu elde etmek kolay değil. Bu yuzden bazen bazı şeylere inanabiliyorsunuz. Daniel de kesinlikle bunlardan bir tanesi.” Bell, Ricciardo’nun takıma katılışının Renault’un uzun donem projesi icin onemli bir donum noktası olduğunu ve Avustralyalıyı ikna etmenin hoş bir surpriz olduğunu soyluyor. “Hoş bir surpriz oldu. Ancak onun bizi tercih etmesinin mantıklı olduğunu gorebilirsiniz. Biliyorsunuz, surekli gelişip daha iyi hale geliyoruz ve 3 fabrika takımından bir tanesi biziz. Diğer iki uretici şampiyonada ilk iki sırada.” “Surekli gelişerek harika bir momentum elde ettik. Bence bu organizasyonun bir parcası olmak istediğinin farkına vardı. Şu an başarılı olmak icin fabrika takımında olması gerektiğine inanıyorsa, en iyi şansı biziz.” MOTORSPORT
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- F1/Bell: Ricciardo’nun gelişi Renault’a daha fazla kaliteli insan cekecek