Sebastian Vettel, yağmur altında gecen son bolum goz onune alındığında sonucun kotu olduğunu duşunmuyor. Sebastian Vettel ve Ferrari, hafta sonu boyunca oldukca guclu bir performans gosteriyordu ve kuru zeminde pole pozisyonunu alacak gibilerdi. Ama sıralama turlarının son bolumunde pisti yağmur vurdu ve suruculer geciş lastikleriyle piste cıkmak zorunda kaldılar. Sebastian Vettel son dakikalarda ilk sırayı alsa da Lewis Hamilton kendisinden daha iyi bir tur cıkardı ve sonuc olarak pole pozisyonunu aldı. Bu Ferrari taraftarlarını hayal kırıklığına uğratırken, Mercedes ıslak zeminde bir kez daha Ferrari'yi mağlup etmeyi başarmış oldu. Vettel, seans sonrası şoyle konuştu: "Bugun attığımız turların mukemmel olduğunu zannetmiyorum. Derecelerimiz harika değildi. Ama bu şartlar altında her şey olabilirdi, daha kotu de olabilirdi. O yuzden ikinciliği hic de kotu değil." "Bu şartlarda pole pozisyonunu alabilirsiniz ama bunu kaybetme ihtimaliniz de olabilir. Asla bilemezsiniz." "Lewis daha iyi bir tur attı ve bunu hak etti. Ama uzun bir yarış var ve Ferrari'mizin yarış temposu hic de fena değil. Bu yuzden yarına bakıyoruz." Vettel, yağmur yağınca şaşırdığını kabul ediyor. "Aniden yağmur yağmaya başladı. Her şeyi yonetmek zorundaydık. Sakin bir seans olmadı." "Olmasını umduğum kadar sakin değildi. Ceşitli sebeplerden oturu aractan her şeyi aldığımı zannetmiyorum. Bu yuzden dağınık bir seanstı. Ama soylediğim gibi cok daha kotu olabilirdi." "Yağmurlu değildi, ama kuru da değildi. Ortaya karışık bir şey... Biraz kaotikti ve harika gecmedi. Son turda her şeyi bir araya getirdiğimizi zannetmiyorum." "Sıralama turları icin harika bir son olmadı, oysa her şey guzel gidiyordu." "Bu şartlarda suruş yapmak eğlenceli ama biraz daha iyisini yapabileceğinizi bildiğiniz zaman kesinlikle hoş olmuyor." MOTORSPORT
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- F1/Vettel: Bu şartlarda ikincilik hic de kotu değil