Kimi Raikkonen, aracta daha fazla tur atmasını sağlayacak yakıt olmadığını ve bundan oturu pite donduğunu acıkladı. Kimi Raikkonen, oldukca iyi goturduğu hafta sonunda pole pozisyonu icin en olası adaylardan birisi konumunda yer alıyordu. İkinci bolumde Raikkonen, Sebastian Vettel ve Lewis Hamilton sadece 0.052 saniye icinde dizilmişti ancak son bolumde yağmur yağdı. Raikkonen ıslak zeminde ilk sırayı aldı ve son bolumde diğer suruculerin aksine garaja dondu. Raikkonen son dakikalarda aractan inerken, kafasını sallıyordu ve hayal kırıklığı yaşıyordu. Neden tur atmadığı sorulduğunda Raikkonen, "Arac iyiydi, hicbir teknik problem yoktu. Sadece kotu şans vardı. Maalesef daha fazla tur atmamıza izin verecek kadar yakıtım yoktu. Bir tur daha atamazdım. Bundan oturu de garaja donmek zorundaydım." "Yarışa gerilerden başlayacağım ve hayal kırıklığı yaşıyorum. Neler olacağını veya nelerle karşılacağımızı bilmiyorum. Bugun yaşananlar hakkında cok fazla şey soylemek zor." "Elde etmek istediğimiz konumun cok gerisindeyiz ve hayal kırıklığı yaşıyoruz. Ama gercek yarış yarın yapılacak ve yarın farklı bir hikaye olabilir." "Yapabileceğimizin en iyisini yaptığımızı duşunmuyorum. Pole pozisyonu mumkun olabilirdi. Yine de bir şey diyemiyorum. Her şeyi iyiydi, bu hafta sonu hep gucluyduk ve şimdi bulunduğumuz yere bakarsak... Hayal kırıklığı." MOTORSPORT
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- F1/Raikkonen, aracta yeterince yakıt olmadığı icin tur atamamış!