Esteban Ocon, Belcika GP sıralama turlarında elde ettiği ucunculuğun kendisi icin son derece şaşırtıcı olduğunu kabul etti. Force India pilotları hafta sonu boyunca orta grubun en iyisi konumunda yer alıyordu ve bu performansı sıralama turlarına taşımayı başardılar. Son bolumde yağmur bastırınca diğerlerinin aksine yola devam eden Hindistanlı ekip, son bolumde yeşil logolu geciş lastiğine gecti ve sonuc olarak guclu bir performans ortaya koydu. Esteban Ocon ucuncu olarak harika bir sonuc yakalarken, Sergio Perez hemen arkasında dorduncu sıradaydı. Ocon şoyle konuştu: "Bu tabii ki harika, takım icin oldukca zor zamanların ardından gelen bu ucunculukten gurur duyuyorum." "İyi bir başlangıc yaptık ve beklenmedik sonuctan memnunuz. Cocuklar harika bir iş yaptı. Heyecanlıyım cunku iyi bir yerdeyim!" "Cok temiz bir tur attım ve ucunculuğu kapmayı başardım. Yarın cok eğleneceğime eminim." "Hepimiz ne kadar zor zamanlardan gectiğimizi biliyoruz. Şimdi kabustan uyandık ve ucuncuyuz! Her şey geride kaldı. Her şeye yeniden başlıyoruz ve elbette sonuc mutluluk veriyor." "Boyle bir başarının beklenmedik olduğunu soyleyebilirim. Cocuklar harika bir iş cıkardı. Lastikleri cabucak değişti, doğru hamleler yaptı." "Piste cıktım, temiz bir tur attım ve işte buradayız. Yarış icin sabırsızlanıyorum." Ocon, yağmurda bir fırsata sahip olacağının farkında olduğunu ve bunun icin elinden geleni yaptığını soyluyor. "Boyle ıslak şartlar olduğu zaman hep bir fırsata sahip olursunuz. Koşullar boyle olduğu zaman aracların arası hep yakındır." "Bugun aracımızın potansiyelini maksimize etmeyi başardık. Son kez yağmur Monza'da yağmıştı ve yine ucuncu başlamıştım. Bugun yağdı ve ucuncu sıradayım. Bu harika." "Force India ici zor zamanların ardından bu sonucu almak guzel. Artık hafta sonuna odaklanabiliyoruz cunku her şey geride kaldı. Kuru zeminde bile gucluyduk. Yarın iyi bir sonuc almaya calışacağım." Ocon, geleceğinin belirsiz olduğunu soyledi. "Gelecek yıl nerede yarışacağımı ya da ne olacağını bilmiyorum. Yapabileceğim tek şey odaklanmak. Oncesinde olduğu gibi calışıyorum. En iyisini yapıyorum." Force India'nın takım patronu Otmar Szafnauer ise şoyle konuştu: "Yeni bir takım icin hic de fena değil dimi? Cok iyi bir sonuc! Yağmur başladığında doğru kararlar verdik. Hızlı bir aracımız vardı ama bu kadar iyi olmayı beklememiştik. Lastikleri cabucak değiştik ve harika bir iş yaptık." MOTORSPORT
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- F1/Ocon: Ucunculuğe inanamıyorum!