Esteban Ocon'un Formula 1'deki geleceği belirsizliğini korurken, Belcika sıralama turlarındaki performansının ardından Lewis Hamilton ve Sebastian Vettel'den kendisine destek geldi. Mercedes tarafından desteklenen Ocon Belcika GP sıralama turlarındaki karmaşık koşullarda harika bir performans ortaya koydu ve Racing Point Force India aracını ucuncu sıraya yerleştirdi. Fransız surucunun geleceği belirsizliğini korumaya devam ederken, başlangıcta Renault'ya gececeği soylendi ama o koltuk Daniel Ricciardo'ya gitti. Sonrasında Force India'da kalacağı duşunuldu fakat Lawrence Stroll'un takımı satın almasıyla bu koltuk Lance'e gidecek. Ocon'un durumu hakkında Motorsport.com'a konuşan Hamilton ,"Esteban'ı hep destekledim. Kendisini yonetme şekli ve pist ustundeki performansı inanılmaz." "Maalesef Formula 1 garip bir pozisyonda. Burada bazı takımlar, onun gibi yetenekli pilotları almak yerine parayı seciyorlar." "Sporun mevcut yapısı ve paranın dağılım şekli muhtemelen cok yanlış." "Kimin nereyle anlaştığını okumadım ve hangi koltuklar boş bilmiyorum, ama o en iyi suruculerden birisi ve en iyi koltuklardan birisini kapmalı." "Daha fazla parası olan suruculerin, daha iyi olan suruculerine onune gecmesine izin vermemelisiniz. Bu olmamalı. FIA bu konuyla ilgili bir şeyler yapmalı." TV kameraları, sıralama turlarının ardından Ferrari pilotu Sebastian Vettel'le Ocon'un konuşmasını yakaladı ve Fransız surucu, Force India koltuğunun Lawrence Stroll'un oğlu Lance'e gideceğini resmen doğruladı. Vettel: Gelecek yıl icin hÂl hicbir şey yok mu? Ocon: Hayır. Vettel: Burada kalacak mısın? (Force India) Ocon: Hayır hayır. Koltuğu başkası aldı. Vettel: Hadi ya? Kim aldı? Ocon: Tahmin et! Vettel: Peki ya diğeri? Ocon: O da aynı. O da para getirene (Sergio Perez) gitti. Vettel sonrasında Fransız surucunun gelecek yıl icin bir takımla anlaşması gerektiğini soyledi. Vettel, "Dışarıdan bir yargıya varmak zor ama bence her şeyi doğru yapıyor." "Boyle iyi bir sıralama turu gecirmek ve bu aracın hak etmediği bir ucunculuğu kazanmak harika. Bence oldukca kaotik olabilecek bir seansta yeterince iyi bir performans gosterdi. Boyle zamanlarda cok cabuk hata yapabilirsiniz." "Her şeyi birlikte tutmak cok onemli ve o bunu başardı." dedi. Ocon, Hamilton ve Vettel'in yorumlarına teşekkur etti. "Gelecek yıl nerede ne yapacağımı bilmiyorum. Yapabildiğim tek şey işime odaklanmak ve oncesinde olduğu gibi işi mi yapmaya devam etmek. En iyisini yapmaya calışıyorum." MOTORSPORT