Belcika GP sıralama turlarında ilk bolumde elenen Fernando Alonso, sonucun surpriz olmadığını dile getirdi. Fernando Alonso Belcika GP sıralama turlarında ilk bolumde elendi ve ancak 17. olabildi. Cifte dunya şampiyonu sıralama turlarını değerlendirdi. “Sıralama turlarında her şey iyi calıştı. Bu seviyede yere basma gucu ile Spa’da arac takip etmek guzel. Ancak sonuc olarak sizden hızlı 16 arac var ve ilk seansta elendik.” “Orta sektorde hava koridoruna ihtiyacımız vardı. İlk ve son sektorde yapabileceğimizi yaptık. Butun hayatım boyunca, Ferrari ve McLaren yıllarında, takımın cıkarları icin yarıştım.” “Bunu olmasını bekliyorduk. Spa ve Monza’nın takım icin cok zor gecmesini bekliyoruz. Yarın puan almak icin yarışacağız. Belki Singapur ve Austin’de daha rekabetci olabiliriz. ”Bugunku sonuclar Formula 1’den ayrılma kararımın doğru olduğunu kanıtlamıyor. Biliyorsunuz, kararım bu sezonki performansla alakalı değil.” “2004’te Schumacher Macaristan’da, sezon ortasında şampiyonluğu kazandı. Sonuclar benim kararımı değiştirmemişti. 2 şampiyonluğum var ve şampiyonada 8. sıradayız. Daha fazlasını isteyemem.” “17 sezon burada yarıştım ve 2 şampiyonluk kazandım. Hayal ettiğim şeylerin coğunun vaktinin gectiğini fark ettim. Kariyerimi bitirmenin zamanı geldi.” “Sezonun geri kalanında takımın daha fazla puan kazanabilmesi ve gelecek sezona hazırlanabilmesi icin elimden geldiğince yardımcı olmaya calışacağım. Umarım 2019’da McLaren daha rekabetci olabilir." “Ancak daha iyi bir aracım olsa kalmayı tercih edebilirdim. Son 4 senedir zaferleri ve şampiyonlukları aynı takım kazanıyor. Bu bakımdan benim icin diğer yarışcılar icin durum aynı.” “Bu yarışcıların bazıları hÂl genc, bir şeyler kanıtlamak zorundalar. İlk podyumlarını ya da ilk zaferlerini kovalıyorlar, ancak benim icin Formula 1’e elveda etme zamanı geldi.” MOTORSPORT