Pole pozisyonu sahibi Lewis Hamilton, yağmurda durdurulamaz olduğunu reddetti. Ferrari hafta sonu boyunca onde gorunuyordu ancak yağmurda Mercedes iyi gorundu ve Hamilton Spa'da beşinci kez pole pozisyonunu alarak rekor kırdı. Hamilton "Hatırladığım en zor sıralama turlarından biriydi." "Cok yakındık, umutluydum, Ferrari duzlukte cok hızlıydı, sonra da yağmur geldi ve işler cok zorlaştı. Ne kadar zor olduğunu anlatacak kelime bulamıyorum." "Pist bazı yerlerde kuru gorunuyordu ama aslında ıslaktı. İki kere pist dışına cıktım, herkes sınırdaydı." "Tek bir tur hakkım kalmıştı, dengeyi bulmam gerekiyordu, bazı yerlerde gazı kesmek gerekiyordu ama cok da yavaş gitmemeliydim." "Cok mutluyum, takım iyi bir iş cıkarttı ve yağmur bize yardımcı oldu." Hamilton yağmurdaki yeteneğini yine konuşturdu, ancak yine de kendisinin yağmurda durdurulamaz olduğunu reddediyor. "Kesinlikle değil. Yağmurda surmek istememiştim, kuru havada yakın bir mucadele olacaktı." "Ferrari biraz ondeydi ama yine de onların onune gecebileceğimi duşunuyordum." Hamilton'un yanında Sebastian Vettel olacak, Bottas ise motor cezası nedeniyle 19. sıradan start alacak. MOTORSPORT