Kimi Raikkonen, Belcika GP sıralama turlarında bir tur daha atamamasının takımın yakıt hesaplamasını yanlış yapmasından kaynaklandığını soylerken, Sebastian Vettel batarya sorunu yaşadığını soyledi. Raikkonen pole pozisyonu icin favorilerden biriydi ancak son seansta yağan yağmur işleri değiştirdi. Raikkonen seans ortasında yakıtı kalmadığı icin pite donmek zorunda kaldı. Fin pilot araca yeniden yakıt konulması uzun surduğu icin piste cıkamadı ve altıncı sırada kaldı. Raikkonen "Ne kadar yakıtım olduğunu biliyordum ama yeniden yakıt alıp cıkacak vaktimiz olmadığını bilmiyordum." "Lastikleri değiştirmek icin pite geldiğimde yakıt da almalıydım, niye oyle yapmadığımızı bilmiyorum. Bu konuyu konuşmadık." "Tabii ki boyle bitmemesi gerekiyordu, ama sonuc bu ve nedenini anlamalıyız." Vettel doğru zamanda hızlı tur atsa da son turunda ilk virajda batarya sorunu yaşadı ve Hamilton'un 0.7 saniye arkasında kaldı. Vettel "Herşeyi bir araya getiremedik. Son turda pilimiz bitti. İyi bir son olmadı." "Cizgiyi gecip bataryanın dolmadığını gormek şaşırtıcıydı, bize pahalıya mal oldu." "Sonucta takım olarak daha iyi iş cıkartmalıydık. Her zaman yavaşlayıp bataryayı doldurmaya calışıyorum ama bu yeterli olmadı." dedi. MOTORSPORT
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- F1/Vettel batarya, Raikkonen yakıt sorunu nedeniyle uzgun