Max Verstappen, sıralama turlarının son bolumunde yakıtının bittiğini ve bundan oturu son anlarda zaman turu kaydedemediğini soyledi. Red Bull ve Max Verstappen, son yıllarda yağmur altında harika performanslar ortaya koyuyordu ve Belcika'da yağmur yağmaya başlayınca gozler yine Red Bull'a cevrildi. Hem Daniel Ricciardo hem de Verstappen, pek cok tur atmasına rağmen guclu turlar ortaya koyamadılar ve Force India suruculerinin bile gerisinde kaldılar. Pazar gunku yarışa iki Force India ve Romain Grosjean'ın gerisinde başlamak zorunda kalacak olan Max Verstappen, hayal kırıklığını gizlemedi. "Son bolumde daha fazla tur atacak yakıtım kalmamıştı. Bu yuzden iceri girmem gerekiyordu." "Bu tabii ki uzuntu verici cunku geciş lastiklerini mukemmel şekilde değiştirip, daha iyi turlar atabilirdik. Doğru stratejiye sahip olduğumuzu duşunduk. Maalesef seansın sonunda yağmur durdu ve pist kurumaya başladı." "Yedincilik istediğimiz şey değil, yine de yarın en iyisini yapmamız gerekiyor. Force India ve bir Haas'la savaşacağız. Onları gecmemiz onemli. Normalde bu cok buyuk bir problem olmamalı ancak burada birisini takip etmek cok zor. Elimizdne geleni yapacağız ve neler olacağını goreceğiz." "Arac zaten kuru zemin icin ayarlıydı. Duşuk downforce ayarı yapmıştık. Bu sayede duzluklerde dezavantajı azaltmaya calıştık." "Sonra yağmur yağdı ve bu kanatla mucizeler olmasını beklemedim. Hızlı bir tur atmak zordu." "Yarışa yedinci başlayacağım ve istediğimiz sonuc bu değil. Ama ne iyisini yapmaya calışıyoruz. Şimdi onumuzdeki rakiplerimizi gecmeye calışacağız." "Bugun hava şartları bizim lehimize değildi. Bazen yağmur yağsın diye beklersiniz, antrenmanda yağar, sıralamalarda yağmaz. Bazen istemezsiniz sıralamaların son bolumunde yağar." "Yarışta yağmur beklentisi yok. Mercedes ve Ferrari ile aynı hızda olmayacağımızı biliyorum ama onlara daha yakın olmalıyız. Podyum mumkun olur mu? Bunun icin zorlayacağız ve neler olacağını goreceğiz." MOTORSPORT
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- F1/Verstappen'in de yakıtı bitmiş