Valtteri Bottas, son bolumde Lewis Hamilton'a yardım etmek icin piste cıktığını soyledi. Valtteri Bottas sıralama turlarının ilk bolumunde super yumuşak lastikle ikinci olurken, ikinci bolumde yumuşak lastikle dorduncu oldu ve son bolume kaldı. Bottas'ın guc unitesini değiştiği icin grid cezası vardı ve son cizgiden yarışa başlayacaktı. Bu yuzden son bolumde piste cıkması beklenmiyordu ama piste cıktı ve ıslak pistte spin atarak garaja dondu. Bottas, Lewis Hamilton icin piste cıktığını soyluyor. "Oğleden sonra benim icin gercekten biraz tuhaftı. Sonucun gercekten cok onemli olmadığını duşunduğunuz zaman sıralama turlarında cok farklı bir yaklaşım benimsiyorsunuz." "İlk planımız aslında sadece ilk bolumu gecmekti. Seanstan kısa bir sure once planımız buydu ama sonra Lewis'in hava koridorumdan faydalanabileceğini duşunduk, sonrası ucuncu bolumde yağmur başladı." "Şukurler olsun ki, orijinal planımıza herhangi bir hasar vermedi. Burada suruş yapmak gercekten cok zevkli. Yarışı sabırsızlıkla bekliyorum. Bazı olasılıkların olacağına eminim." "Bu pist geciş fırsatı sunuyor ve burada cok iyi bir araca sahibiz. Bu yuzden mucadelede olmayı sabırsızlıkla bekliyorum. Eğlenmeye calışacağım." MOTORSPORT
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- F1/Bottas, son bolumde Hamilton'a yardımcı olmak istemiş