Sergio Perez, son bolumde yağmur altında Eau Rouge'da kaza yapmaya cok yaklaştığını ama aracı toparladığı icin mutlu olduğunu soyledi. Force India hafta sonu boyunca iyi bir performans ortaya koyarken, Sergio Perez kuru zeminde gercekleştirilen sıralama turlarının ikinci bolumunu altıncı sırada tamamlamayı başardı. Son bolumde yağmur yağmaya başladı ve Perez, başlangıcta kuru zemin lastiğiyle deneme yapmak istedik fakat az daha Eau Rouge'da bariyerlere carpıyordu.. Sonrasında lastik değişse de sıralama turlarını takım arkadaşının hemen gerisinde dorduncu sırada tamamladı. Perez, sıralama turları sonucundan memnun olduğunu soyledi. "Kaotik bir seanstı. Başlangıcta kuru zemin lastikleriyle turladık cunku pist henuz tam olarak ıslanmamıştı. Son sektor oldukca kotuydu ama eğer birinci ve ikinci sektor, ısınma turunda olduğu gibiyse bununla başa cıkabilirim diye duşundum. Ama sonra durum daha da kotuleşti. Tur adeta bir felaketti." "Seansa devam edebildiğim ve dorduncu olduğum icin şanslıyım cunku Eau Rouge'da az daha carpıyordum. Yol tutuşu bulmaya calışıyorsunuz ama her şey bir bilinmeyen. Aniden aracı kaybettim ve boyle bir şeyi Eau Rouge'da yaşadığınızda genelde kazayla sonuclanıyor. Ama ben yapmadım." "Televizyonda o kadar kotu gorunmuyor ama arac icerisinde ne kadar kotu gorunduğunu hayal bile edemezsiniz. Bu yuzden bu sonucu almak ve aracı garaja getirmekten mutluluk duyuyorum." "O andan itibaren tek bir turluk şansım vardı. Belki de pole savaşı verebilirdim, bu yuzden biraz uzgunum. Yine de takım icin harika bir sonuc." Yarış hakkındaki goruşleri sorulduğunda Perez, "Eğer yarış kuru zeminde gecerse, orta grubun ortasında savaşacağız. Bu savaşı kazanmaya calışacağız, bunun mumkun olup olmayacağını goreceğiz." "Kuru zeminde harika gorunuyorduk. Eğer sıralama turları kuru zeminde gecseydi yine orta grubun en iyisi olacaktık. Durum cok cabuk değişti ve şartlara adapte olmak gerekiyordu. Takım işini doğru şekilde yaptı ve doğru kararlar verdi." "Tek turda biraz yakıt tasarrufu yapmam gerekiyordu, bu sayede daha fazla tur atabilecektim ama istediğimi başaramadım." "Bu sonuc takımın harika bir potansiyele sahip olduğunu gosteriyor. Herkesin bu sonuctan gurur duymasını istiyorum. Yeni sahipler, eski sahipler ve burada calışanlar... Bununla gurur duyabilirler." Vijay Mallya ile konuşup konuşmadığı sorusuna, "Evet onunla konuştum. Bana bir tebrik mesajı attı. Takımdan cok memnun ve gurur duyuyor. Bu beni mutlu etti. Tabii ki ona cevap yazdım, her zaman dostum olmaya devam edecek. Beni tebrik etmesine cok sevindim." dedi. Son olarak guncellemelerle ilgili Perez, "Singapur'a yeni urunler getirmeyi planlamıştık ama onumuzdeki sezona da yatırım yapmamız gerekiyor. Bizim hedefimiz bu olmalı ve bu sayede yeni sezona daha iyi başlayabiliriz." dedi. MOTORSPORT