Fernando Alonso, onumuzdeki sezon Red Bull'la Formula 1'de yarışma teklifini galibiyet alma şansları olmadığı icin reddettiğini acıkladı. Alonso bu hafta sonu yapılacak Belcika GP oncesinde yaptığı acıklamada gelecek yıl icin Red Bull'dan teklif aldığını ve bunu reddettiğini soyluyordu. İspanyol surucu, Red Bull'dan kariyeri boyunca dort ya da beş kez teklif aldığını ama bunu reddettiğini soyluyordu. Red Bull ise Alonso'yu pek cok kez yalanladı ve 2007'den sonra kendisine hicbir teklifte bulunmadığını acıkladı. Alonso, "Aldığım diğer teklifler de vardı ama gelecek yıl icin belirlediğim hedef veya mucadeleye Formula 1'de ulaşabileceğimi duşunmuyorum." "Red Bull'dan aldığım teklif de dahil olmak uzere bana gelen tum teklifler galibiyet icin değildi." "Bu tekliflerin tamamı performans anlamında, Belcika'da da gorduğumuz gibi pole pozisyonu derecesinden en az bir saniye daha yavaş olacaktı." "Beşinci, altıncı ya da yedinci olmak, 2019'da F1'den ayrılırsam bulacağım mucadele ya da coşkuyla aynı hazı vermeyecek." "Kararımı birkac ay once zaten vermiştim ve bundan son derece memnunum." Red Bull bu yıl uc yarış kazanmayı başardı ancak gelecek yıl Renault ile olan ortaklığını sonlandıracak ve henuz geri donduğunden bu yana yarış kazanamayan Honda motoruna gececek. Alonso, 2015 ve 2017 arasında McLaren'da Japon ureticiyle mucadele etmiş ve Honda'yı pek cok kez eleştirmişti. Ote yandan Alonso, 2007, 2009, 2011 ve 2013 yıllarında Red Bull'dan teklif aldığını ve bunların hepsini reddettiğini soyluyor. "Ferrari'de yarışırken orada mutluydum. Belki şampiyon olamıyorduk veya rekabetci değildik. Uzun bir sure boyunca kazanamadık ama uc kez ikinci olduk." "Aldığım tum tekliflerde kalbimde hep Ferrari vardı ve hep ertesi yılın daha iyi olacağına inandım." Red Bull ve Alonso, 2007 sezonunun ardından goruşurken İspanyol surucu bu teklifi kabul etmediğini soyledi. Alonso, o donem Red Bull, Toyota ve 2005-2006'da şampiyon olduğu Renault'dan teklif aldığını soyledi. İspanyol surucu, Red Bull secmediğini cunku Avusturyalı ekibin o donem henuz yeni bir takım olduğunu ve kazanma şansının az olduğunu duşunduğunu soyledi. Alonso ayrıca 2010'da Ferrari'ye imza atmadan once yine başka bir teklif aldığını anlattı. "Stresli olan bir başka donemdi. Karar vermem gereken dort gunluk bir donem vardı. Ferrari'yle ciddi goruşmeler yapıyordum." "O anda Ferrari'nin geleceğim icin en guvenli ve en iyi secim olacağını duşundum." "Bu kararı verdiğim ici gurur duyuyorum. Sonucta geleceği goremiyorsunuz, gorseniz zaten değiştirirsiniz. Ama elinizde boyle bir şey yoksa o zaman Ferrari'ye hayır diyemezsiniz." MOTORSPORT
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- F1/Alonso, Red Bull'u neden reddettiğini acıkladı