Williams’ın teknik direktoru Paddy Lowe ve takımın pilotları sıralama turlarının ardından değerlendirmelerde bulundu. Herkes, sıralama turlarının Williams acısından buyuk hayal kırıklığı dolu olduğunda hem fikirdi. Lowe, "Her iki aracla birden Q1’de elenmek buyuk hayal kırıklığı. Planladığımız gibi her iki arac icin de 2 stint yaptık ve suruculerimiz hatasız surdu. Ancak arac yeterince hızlı değildi.” “Duzluklerde cok fazla zamana kaybediyoruz. İlk ve son sektorde cok fazla zaman kaybederken, orta sektorde nispeten rekabetciyiz. Bugun gorduk ki aracımız burada rekabetci olabilecek donanıma sahip değil.” “Ancak yine de heyecanlı gecen bir sıralama seansı oldu ve Racing Point Force India’nın 2. cizgiyi kapattığını gorduk. Herkes icin oldukca zorlayıcı bir Q3 oldu ve orada olamamak utanc verici.” Sergey Sirotkin, dun aracın daha dengeli olduğunu soyluyor. “Sıralama sonuclarımız utanc verici. Dun dengemiz daha iyiydi ve anlaşılabilir bir temelimiz vardı. Bugun ortaya koyduğumuzdan daha iyisini başarmayı bekliyorduk.” “Bence turum gayet iyiydi, ancak son şikanda biraz zaman kaybettim ve Fernando’nun gerisinde kaldım. Eğer son şikanı sorunsuz gecebilseydim Fernando’nun onunde kalabilirdim. Ancak cok buyuk fark olmazdı, cunku arac zaten limitteydi.” “İşimizi iyi yaptığımızı biliyoruz ancak zaman ekranları bunun tersini soyluyor. Bu benim icin biraz kafa karıştırıcı cunku geliştiğimizi duşunmuştum.” Takımın diğer pilotu Lance Stroll, sıralama turlarının zor gectiğini, elinden gelen her şeyi yaptığını ve bazı ufak tefek hataları olduğunu soyluyor. “Cok zorlayıcı ve zayıf performans gosterdiğimiz bir seanstı. Aracı surmek cok zordu. İlk virajda hata yaptım. İkinci hakkımda lastikleri kilitledim ve 13. virajı biraz acıktan aldım. Bu birkac ondalık dilim kaybetmemize neden oldu.” “Tek turda diğerlerine karşı zaman kaybediyoruz. Ancak yine de yarışta elimden gelen her şeyi yapacağım. İlk viraj ve Eau Rouge’da her şey olabilir. Startta sıra kazanmaya calışacağım. Sonrasında neler olacak goreceğiz.” MOTORSPORT