Red Bull Formula 1 surucusu Daniel Ricciardo, Spa'da sıralamalarda her yerde zaman kaybetmesine şaşırdığını soyledi. Islak pistte kumar oynayan Red Bull'un kumarı tutmadı ve Red Bull suruculeri dorduncu sıradan start alacak. Red Bull'un gucun on plana cıktığı Spa'da yaşadığı geleneksel sorun, kuru havada onların Mercedes ve Ferrari'lerin gerisine duşmesine neden oldu. Ricciardo, takım arkadaşı Verstappen'den daha cok zorlandı. Ricciardo "Butun hafta sonu boyunca yavaştık, bazen bir saniye kadar yavaş kalıyorduk, bunun nedenini bilmiyorum." "Bu tuhaftı cunku turlarım iyiydi, pist dışına cıkmıyor ya da aptalca suruş yapmıyordum." "Neden olduğunu anlayamadık. Cizgiyi gecince daha iyi bir tur bekliyordum ama olmadı, o yuzden kafam karışık." "İkinci set lastiği taktığımda daha hızlıydım ama buna rağmen Max'ten 0.4 saniye yavaş kaldım, pist de iyileşmişti." "Birşeyler yolunda değil ama ne olduğunu bilmiyorum." Ricciardo, zaman kaybının orta bolumde daha fazla olduğunu cunku Red Bull'un duzluk hızı handikabını aşmak icin duşuk arka kanat ayarı kullandığını soyledi. İki surucu de aynı aerodinamik ayarları kullanıyor ve Ricciardo son antrenmanda denedikten sonra biraz daha fazla yere basma gucune sahip bir aracla yarışıyor. Ricciardo "İkinci sektor daha iyiydi ama ilk ve son sektorlerde cok yavaş kaldık. Yarışta boyle olursa mahvoluruz." "O yuzden başka carem yok. Boyle cıkacağız." dedi. Red Bull'un aerodinamik ustunluğu, ikinci sektorde ona avantaj sağlasa da, duzlukte duşuk yere basma gucu ile yuksek surat gerekiyor. Takımlar Spa'da bu fedakarlığı her sene yapmak zorunda kalıyor, ancak Motorsport.com tarafından bu konuda goruşu sorulan Verstappen, aracın ayarlanmasının cok guc olduğunu soyledi. "Sıralamada suruş iyiydi. Ama duzlukte zaman kaybediyoruz." "Sıralamada bile en yuksek suratte bu kanatla gerideyiz. Yapabileceğimizin en iyisi bu." MOTORSPORT