Renault, 2016 Formula 1 sezonunda motorda daha buyuk gelişme kaydedebilme adına taktiksel olarak bu sezon motor gelişimini geciktireceğini acıkladı. FIA’nın sezon icerisinde motor gelişimine izin verileceğini acıklamasıyla birlikte motorların 32 alanda gelişimine musaade edilecek. Renault, sezon icerisinde gelişime izin verilmesine rağmen farklı bir yol uygulayacağını ve sezonun son bolumlerinde motoru geliştireceğini acıkladı. Bu hamlenin gelecek seneye faydası olması bekleniyor. Cyril Abiteboul “Sadece gelecek yarışları ve gelecek seneyi değil, gelecek seneleri de duşunuyoruz.” “Anlaşma yenilemeden once sadece 2 senelik birlikteliğimiz olacak olsa da, gelişim alanlarına yapacağımız paranın hakkını vermeliyiz.” “Bu kararda ve bu sezonki gelişimde stratejik olarak cok duşunduk.” “Sakin olmalıyız. Hatalı olmadığımı duşunuyor ve buna inanıyorum. Sezon icerisindeki motor gelişimi icin performans konusunda yeteri kadar iyi adım attığımızı duşunuyorum. Ve bu şekilde sadece 2015 icin değil, 2016 icin de en doğru kararı verdiğimizi duşunuyorum.” “Seceneklerimiz var. Bu seneki motorun gelişimi icin kaynaklarla nasıl oynayacağımıza bakacağız ya da gelecek seneki kuralları biraz erkene getirebiliriz.” dedi.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Renault, 2015’teki Motor Gelişim Stratejisinde Değişikliğe Gidiyor