Arrivabene: “Ferrari’deki Atmosfer Daha İyi Ancak Bunun Alonso ile Alakası Yok”
Spor Haberleri0 Mesaj
●40 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Arrivabene: “Ferrari’deki Atmosfer Daha İyi Ancak Bunun Alonso ile Alakası Yok”
-
18-10-2019, 00:04:01Ferrari’nin Takım Patronu Maurizio Arrivabe, Ferrari takımındaki calışma atmosferinin kış doneminde oldukca iyileştiğini ancak bunun Fernando Alonso’nun ayrılmasıyla alakalı olmadığını soyledi. Ferrari, 1993’ten beri ilk defa gecen sene galibiyetsiz bir sezon gecirdi. Ozellikle motor konusunda zayıf kalınmasının ardından takımda ust duzeyde gorev alan isimlerin coğu ayrıldı. Teknik ekipteki değişikliklerin dışında Fernando Alonso da takımdan ayrılarak McLaren’e dondu. Arrivabene “Dun Kimi’yi konuşup gulerken gordum! Bu buyuk bir olay! Ona bakıyordum ve onun Kimi olmadığını duşunuyordum. ‘Kimi iyi misin?’ diye sordum.” “Adım adım yaptığımız tum değişiklikler cok mantıklı olmaya başladı. İnsanların kendilerini ifade etmelerine ve profesyonel olarak yeteneklerine yardımcı oluyor. Artık oncelikle takıma olan tutkularını ifade etmekten ziyade işlerini ifade ediyorlar. Asıl değişiklik bu.” “İkinci olarak hic bir politika olmadan, gruplaşma olmadan takımı bir araya getirmekti. Asıl hedefim buydu. Artık hep birlikte aynı yone bakıyoruz ve bundan oldukca gururluyum. Sonuclara bakmaksızın şu anda garaja girerseniz atmosferin cok farklı olduğunu gorursunuz.” dedi. Bu acıklamalarla Alonso’nun ayrılığını mı işaret ettiğinin sorulması uzerine Arrivabene “Jerez’de ve burada Kimi takımın artık takıma olarak calıştığını soyledi. Bunu cok acık bir şekilde duyuyoruz. Ancak bu Alonso bazı politikalar oluşturduğu icin mi oluyordu? Hayır, hayır. Fernando’yu cok iyi tanıyorum. Birbirimizi cok iyi tanıyoruz ve Fernando’yu suclamanın adil olacağını duşunmuyorum. Genel olarak durum oyleydi. Oldukca baskı altındaydık. İnsanlar baskı altındaysa ayrışırlar.” “Herkes kendisini gizlemeye calışır ve bu takım icerisinde durumu karıştırır. Fernando’yu suclamak istemiyorum. Ona cok buyuk saygım var ve onunla iyi bir ilişkimiz var. Bu yuzden onu işaret etmiyorum.” dedi. Trf1 __________________