Vettel’in Ferrari’ye Gelmesinde Phillip Morris Etkili Olmuş
Spor Haberleri0 Mesaj
●32 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Vettel’in Ferrari’ye Gelmesinde Phillip Morris Etkili Olmuş
-
18-10-2019, 00:03:56Ferrari Takım Patronu Maurizio Arrivabene, Sebastian Vettel’in Ferrari’ye gelmesinde Ferrari’nin ana sponsoru sigara devi Phillip Morris’in etkili olduğunu soyledi. Normalde Vettel’in gelecek sene icin de Red Bull’la anlaşması vardı ancak gecen sene Japonya GP hafta sonunda surpriz bir şekilde Red Bull’un Vettel ile yollarını ayıracağı ve yerine Daniil Kvyat’ın gececeği duyurulmuştu. Arrivabene “Normalde Phillip Morris asla pilot seciminde dahil olmaz ancak Vettel’de konuya dahil olduk.” “Fernando’nın resmi olarak ayrılacağını oğrendiğimizde – Rusya GP civarlarıydı – Vettel’in adı ortalıklarda dolanıyordu. Durum net değildi bu yuzden Seb’i cok iyi tanıyan ve benim de iyi tanıdığım birisini aradım. O kişi Michael Schumacher’in menajeri Sabine Kehm’di. Sebastian’ı Sabine aradı.” “Sebastian’ın bazı şupheleri vardı. ‘Peki ya Ferrari ne olacak? Takımı tanımıyorum. Yaklaşımlarını bilmiyorum’ demişti. Sabine, Michael’in geldiği donemde buldukları atmosferi acıkladı. Harika bir takım olduğunu ve aile gibi olduğunu belirtti.” “Seb dinliyordu ve ‘tamam’ dedi. Fark yaratan telefon goruşmesi bu bilginin ardından Sergio Marchionne’den geldi. O telefon goruşmesi olmasaydı Seb muhtemelen bizimle calışmaya gelmezdi. Gercek bu.” dedi. Trf1 __________________