Red Bull pilotu Max Verstappen, Belcika GP'de her şeyin normal gecmesi halinde Ferrari veya Mercedes'i gecemeyeceklerini soyledi. Max Verstappen ve Daniel Ricciardo, yağmur altında gercekleştirilen sıralama turlarının son bolumunde beklenen performansı ortaya koyamadılar ve geride kaldılar. Hollandalı surucu yarışta yedinci sıradan başlayacak ve yanında Ricciardo olacak. Verstappen, normal şartlarda podyuma cıkmalarının mumkun olmadığını soyledi. "Bugun bazı fırsatları kacırdığımıza inanıyorum. Başlangıcta geciş lastiklerini kullanarak doğru bir karar aldık ama son bolume doğru yağmur durdu." "Aslında aracımız hızlıydı, Macaristan'da ıslak zemine yaşadığımız sorunları bulmuştuk. Takım bunları cozdu. Sadece doğru zamanlamaya sahip değildik." "Bence iyi bir yarış tempomuz var ama bu Ferrari ya da Mercedes'le savaşmamız icin yeterli değil. Yine de aradaki uc pilotu gecmeye calışacağız." Force India ve Haas'ın Red Bull'a bu kadar yakın olması hatırlatıldığında Verstappen, "Sizce yakınlar mı? Benim icin değiller." yanıtını verdi ve devam etti: "Bu pistte araca doğru ayarları bulmak cok zor. Duzluklerdeki kaybı telafi etmek istiyorsunuz ve bence iyi ayarlar bulduk. Buna rağmen duzluklerde yine yavaş kaldık." "Sıralama turları farklı bir konuydu cunku pist kurumaya başladığı anda yakıtımız bitmişti ve pite donmekten başka caremiz yoktu." "Pite donmemi soylediklerinde bitime iki dakika vardı ve yakıt ikmali icin yeterli vakit yoktu. Bir tur bile atamazdık." "Sanırım herkes benzer şeyler yaşadı. Bunun sebebi başlangıcta yağmurun şiiddettinin artmasına yonelik beklentiydi. Buna gore davrandık."" "Sanırım yakıt ikmali yapsaydık bu yaklaşık 2-3 dakika surecekti ve bunun icin yeterli vakit olmayacaktı." "Artık yarışa bakıyoruz. Podyuma cıkabilmemiz icin bir şeyler olması gerekiyor. Yarış temposunda Ferrari ve Mercedes cok hızlı. Zor bir yarış bizi bekliyor. Belki bir şeyler olursa şansımız artabilir." Son olarak Daniel Ricciardo, Verstappen'le aynı downforce ayarı yaptıklarını soyledi ve ekledi: "Dun daha duşuk bir downforce ayarı yapmıştık, sabah biraz arttırdık. İkinci sektorde arac iyi ama birinci ve ucuncu sektorde yavaşız. Yarışın başlangıcında biraz sorun yaşayacağımızı duşunuyorum. Yine de bu seceneğe donmekten başka caremiz yoktu. Bu Max'le aynı ayar, bence doğru secim.". MOTORSPORT