Yamaha'nın İtalyan yıldızı Valentino Rossi, İngiltere Grand Prix'si sıralama turlarında garajda yapılan hatadan dolayı 12. sırada kalmasının kendisini cok uzduğunu soyledi. Valentino Rossi, sıralama turlarının ikinci bolumunde en yavaş surucu konumundaydı cunku yağmur nedeniyle ertelenen seansta derecesini geliştirmek icin garajı cok gec terk etmişti. İtalyan surucu gec cıkışının cezasını az tur atarak odedi ve yarınki yarışa 12. sıradan başlayacak. Rossi yaptığı acıklamada 1 tur daha cıkarabilseydi kendisini 2. cizgiye atabileceğini soyledi. "Cok uzgunum cunku iyi bir stratejimiz vardı." "Biraz sıkışık bir durumdu ve ne yazık ki garajda bir hata yaparak arka lastiği değiştirme konusunda cok fazla zaman kaybettik. Damalı bayrağı 2 saniye ile gordum." "Buyuk bir kayıptı cunku 2:10.7'li bir dereceye inip kendimi beşinci sıraya atabilirdim. İkinci cizgiden start almak iyi olurdu." "Stratejimiz iyiydi ve doğru lastiklerdeydik ama garajda hata yaptık ve biraz şanssızdık. Şimdi dorduncu cizgiden start alacağız ve bu zorlayıcı olacak." Pazar gunu de havanın kotu olacağı tahmin ediliyor ve bu yuzden serinin organizatorleri MotoGP yarışını Moto2 ve Moto3 yarışlarından once yapacak. İtalyan surucu sıralama turlarında pist şartlarının cok da kotu olmadığını soyledi ve Yamaha'nın kotu hava şartlarında M1'i daha iyi kontrol altında tutabilmek icin daha fazla calışması gerektiğini belirtti. Kuru zeminde hafta sonu boyunca iyi bir temposu bulunan Maverick Vinales de yağmur altında yokları oynadı ve 11. sırada kaldı. "Bu ayarlarla birlikte yağmur altında cok fazla tur atmadık. Bu yuzden hızlı gidebilmek icin bu şartlar altında daha cok tur atmalıyız." "Kuru zeminde bazı şeyleri cozmuş gibiyiz ama yağmurlu şartlar icin daha fazla calışmalıyız." "Eğer pazar gunu de yağmurlu olursa ısınma seansında biraz daha calışabiliriz. Yarışta rekabetci olabilmek icin geliştirebileceğimiz noktalar olduğunu duşunuyorum." motosport
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- MotoGP/Rossi, Yamaha'nın hatasıyla geride kalmasından dolayı cok uzgun