Avintia Ducati MotoGP surucusu Tito Rabat, Silverstone'da cumartesi gunu gecirdiği kazanın ardından gece acil bir şekilde ameliyata alındı. Rabat, 4. antrenman seansındaki yoğun yağmurda Stowe virajında duşmesinin ardından Franco Morbidelli'nin duşen motosikletinin altında kalmıştı. Kazanın ardından bacağında kırıktan şuphelenilen Rabat, Coventry Universite Hastanesi'ne gonderildi. Yapılan kontrollerin ardından Moto2 şampiyonunun uyluk, fibula ve kaval kemiklerinde kırık olduğu anlaşıldı. Gelen bilgilere gore Rabat, dun akşam acil bir şekilde ameliyata alındı. Ameliyat başarılı gecerken Rabat, bir sure daha hastanede kalacak. Olayın gorgu şahidi olan Suzuki surucusu Alex Rins, "Bugun yaşananlar inanılmazdı. Neler olduğunu kelimelere dokemem." "Pit alanından cıktığımda, Hangar duzluğunde cok fazla su olduğunu gorduk. Neredeyse bir el derinliğindeydi ve kırmızı bayrak olabileceğini duşundum." "Ancak kırmızı bayrak sallamadılar. Bu yuzden yağmurdaki hislerimi iyileştirmeye calıştım." "Bir sonraki turda, duzluğun ortasındayken elimi gazdan cektim ve frenlemeye calıştım. Tekerlerin kilitlendiğini gordum. Duvar gittikce yaklaşıyordu. Bu yuzden motosikletten atlamaya karar verdim." "Tito'yu gordum ancak arkası donuktu. Ona doğru bağırdım ve işaret ettim ancak hareket edemiyordu." "Morbidelli'nin de kontrolunu kaybettiğini gordum. Onun motosikletinin, Rabat'ın bacağına carpmasını ve 2-3 metre uzağa ucurmasını engelleyemedim. Cok acımasız bir darbeydi." dedi. motorsport