Sebastian Vettel, Belcika GP'de zafere ulaşıp, Alain Prost'un galibiyet sayısını gectiği icin mutlu olduğunu soyledi. Kuru zeminde oldukca iyi bir tempoya sahip olmasına rağmen, yağmurlu sıralama turlarını ikinci sırada tamamlayan Sebastian Vettel, ilk turda Lewis Hamilton'ı gecerek liderliği aldı. İngiliz surucu, guvenlik aracı sonrası bir atak denemeye calışsa da Vettel genel olarak daha iyi bir tempoya sahipti ve zafere ulaşmayı başardı. Bu Vettel'in kariyerinin 52. yarış zaferi olurken, 51 zaferi olan Alain Prost'u geride bırakmış oldu. Alman pilot yarış sonrası verdiği demecte şoyle konuştu: "Alain'den daha fazla zafer almak kesinlikle gurur verici oldu!" "İlk turda iyi bir başlangıc yaptım ve Lewis'in yanına geldim. Sanırım beni gormedi cunku sola doğru cok fazla acıldı." "Şansım olacağını biliyordum, Kemmel duzluğunde onu gecmek icin daha buyuk bir fırsata sahip olabileceğimi biliyordum, bunu bekledim ve sonunda başardım." "Gecen yıl bunu başaramamıştım, aracın gucu yetmemişti. Bu kez başardım, her şeyi mukemmel şekilde idare ettim." "Guvenlik Aracının ardından beni gecmesine izin vermedim ve bunun ardından yarış sorunsuz şekilde gecti." "Tempoyu kontrol altında goturdum ve kazandım." "Sanırım Lewis son 15 turda zorlamıyordu. O zaman biraz rahatladım ve aracı surmek benim icin son derece keyif vericiydi." MOTORSPORT