Belcika GP'sinde ilk virajda yarış dışı kalan Charles Leclerc, şiddetli bir temas yaşadığını, temastan dolayı halo'nun zarar gorduğunu, ancak kendisinin iyi olduğunu soyledi. 2018 Belcika GP'si startındaki kazanın kurbanlarından biri olan Charles Leclerc, Fernando Alonso'nun aracından halo sayesinde korundu. Altı yıl sonra, La Source virajında yine buyuk bir kaza yaşandı. Nico Hulkenberg fren noktasını kacırınca Alonso'ya carptı, Alonso da darbenin etkisiyle duramayarak Sauber aracının ustunden uctu. Leclerc tabii ki hasarla fazla devam edemeyecekti ve yarıştan cekildi. O kazada Halo'nun rolu bir kez daha ortaya cıktı. Leclerc Canal +'a "Halo'ya sert bir temas oldu ve hasar gordu. Kazada yapabileceğim bir şey yoktu. Televizyondan tekrarını izlediğimizde Alonso'ya Hulkenberg'in carptığı ortaya cıktı." "Nico'ya ne olduğunu bilmiyorum, problemi olup olmadığı konusunda bilgim yok. Uzuntu verici cunku yarışım ilk turda bitti. Bir şey olacağından korkmadım ama sert bir temas oldu." dedi. Leclerc Sky Sports'a "Halo bize yardımcı oldu. Yarışta iyi noktalara gelebilirdim, carpışmadan once iyi pozisyondaydım, tempom da iyiydi." dedi. Leclerc Hulkenberg'in cezalandırılmasıyla ilgili "Onun bir problemi olup olmadığını bilmiyorum, buna karar verecek olan ben değilim. Ama aşırı bir durumdu." dedi. Frederic Vasseur icinse Leclerc'in ilk virajda yarış dışı kalmasından doğan hayal kırıklığı, Marcus Ericsson'un puan almasıyla biraz gecmiş gorunuyor. "Charles icin kısa bir yarış oldu. 200 metrede her şey bitmişti. Marcus icinse herşey yolunda gitti, sıralamada biraz zaman kaybetmiştik, o zamanı gelecek hafta kazanmaya calışacağız. Umarım gelecek hafta iyi bir yarış olur."
MOTORSPORT