Lewis Hamilton, şampiyon olmak istiyorlarsa Mercedes'in Ferrari'nin sahip olduğu ve Sebastian Vettel'in kazanmasını sağlayan oyunlarına cevap vermesi gerektiğini soyledi. Dunku sıralamalarda yağmur altında pole pozisyonunu kazanan Hamilton, bugun ilk turda liderliği Sebastian Vettel'e kaptırdı ve bir daha pozisyonunu geri alamadı. Yarışın hemen ardından konuşan Hamilton, Ferrari aracında "bazı numaralar" olduğunu ve Vettel'in bu sayede kazandığını ifade etmişti. Ferrari SF71H, bu sene bircok kez incelemeye girip sorunsuz bir şekilde cıkmayı başardı. FIA, ozellikle hibrit sistemi inceledi ve sonunda yasal olduğunu duyurdu. Basın toplantısında Hamilton'a "numara" yorumunda neyi kastettiği soruldu. Hamilton, o yorumu yaparken Ferrari aracının kurallara aykırı olduğunu soylemediğini belirtti. Hamilton, "Hepimizin aracında bazı numaralar var. Numara, ozel bir şeyler icin kullanılan kelimedir. Onların aracında ne var bilmiyorum, bu yuzden size ne olduğunu soyleyemem." "Kurallara aykırı bir şey yaptıklarını soylemiyorum. Hepimizin aracında bazı numaralar var. Bu tur şeyler, size ekstra performans kazandırır." "Bugun bizi performans olarak geride bıraktılar. Onların aracında, bizim aracımızda olmayan şeyler olabilir. Ya da tam tersi. Onların neler olduğunu bulup gelişmeliyiz." dedi. Hamilton, yarışı kazanamayacağını anlayınca son bolumde motoru koruma modunda yarışı tamamladı ve bu sayede fark 11 sn oldu. Hamilton "Her iki lastikte de Vettel benden biraz daha hızlıydı. İlk stintin sonuna doğru, biraz yakalamaya başladım. Onun performansına ayak uydurabiliyordum ancak sonunda zorlamanın bir manası kalmadı. Onun derecelerine denk turlar atamıyordum." "Buraya oldukca iyi bir guncelleme ile geldik. Genelde biz guncelleme getirdiğimizde, onlar daha buyuğunu getiriyor." "Duzlukte hızlı olduklarını biliyorduk. Sıralamalarda ilk ve son sektorde hızlılardı." "Son 4 yarıştır bunu biliyoruz. Araclarında, duzluklerde hızlı olmalarını sağlayan bir şeyler var. Bu acıdan daha sıkı calışmamız gerektiğini duşunuyorum." dedi. Vettel ise duzluk hızlarındaki farkın aero ayarları arasındaki farktan kaynaklanabileceğini soyledi. Vettel "Umarım daha cok guce sahibizdir. Eğer oyleyse, o zaman motor ekibine tebrikler. Ozellikle son iki senedir gelişme kaydediyoruz. Bu acıdan iyi haber." "Burada daha az kanat acısı kullandık. Bu yuzden 1. ve 3. sektorde daha hızlıydık. 2. sektorde biraz yavaş kaldık." "Bu sene motor gucu acısından cok daha yakın olduğumuza katılıyorum. Gecen sene burada hic şansımız olmadı. Geliştiğimizi gormek guzel." dedi. MOTORSPORT
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- F1/Hamilton: Mercedes, Ferrari'nin numaralarına cevap verebilmeli