Kimi Raikkonen, yarışa devam etmediğini cunku aractaki hasar nedeniyle kaza yapma riskinin cok yuksek olduğunu soyledi. Antrenman turlarında iyi bir performans ortaya koyan Kimi Raikkonen, sıralama turlarının son bolumunde yeterli benzine sahip olmadığı icin pite donmuştu. Yarışa altıncı sıradan başlayan Fin pilot, ilk turda Daniel Ricciardo'nun kendisine carpması sonucu lastik patlatmış ve arka kanadını kırmıştı. Yarışa devam etse de kısa bir sure sonra yarışı bırakmak zorunda kaldı cunku arka kanadındaki hasar cok buyuktu. Raikkonen, durum tehlikeli bir hal aldığı icin yarışı bıraktığını soyledi. "Birisi bana arkadan carptı ve arka lastiklerim ve arka kanadım hasar gordu. Temelde yarışım o an bitti. Yarışa tekrar donduk ama tempo yoktu." "Pite donduğum zaman aracın cok fazla hasar gorduğunu fark ettim. Buna ek olarak DRS kendi başına acılıyordu veya bazen hic acılmıyordu." "Boyle devam etseydim cok tehlikeli olacaktı. Motor hasar gorsun istemedik. Eğer bir kaza olsaydı, guc unitesi hasar gorurdu ki, bunu hic istemezdik." MOTORSPORT
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- F1/Raikkonen: Devam etseydim kaza yapabilirdim