Esteban Ocon, Racing Point Force India takımını daha ilk yarışında ilk sıraya cıkarmak icin sadece bir metreye daha ihtiyacı olduğunu soyledi. Force India'nın kapatılarak Racing Point Force India adıyla ilk yarışına cıktığı hafta sonunda, takımın pilotları yağmurlu sıralamalarda 3 ve 4. olarak ikinci cizgiyi kapatmıştı. Duzlukte oldukca hızlı olan Racing Point pilotları, Kemmel duzluğunun sonunda liderlik icin kapışan Sebastian Vettel ve Lewis Hamilton'ın mucadelesine ortak oldular. Ozellikle Ocon, duzluğun sonunda ic taraftan Vettel'i sıkıştırıyordu ki kazaya sebebiyet vermemek icin yavaşladı ve o esnada dış tarafta kalan takım arkadaşı Perez'e de gecildi. Sky Sports'a konuşan Ocon, "İyi kalkış yaptım ve La Sourca'a Seb'in yanında girdim. Orada Seb iyi cekiş yakaladı. Belki ben oraya aşırı guvenle girmiş olabilirim." "Liderliği alabilir miydim bilmiyorum. Asla bilemeyeceğiz. Ancak iyi hava koridoru ile tepeye iyi bir şekilde tırmandım. Muhtemelen sadece bir metreye daha ihtiyacım vardı." "Neyi farklı yapabilirdim, ona bakacağım. Ancak iyi ve adil bir yarıştı. Eğlendik." "Hepimiz oraya sığamazdık. Guvende olmak icin erken fren yaptım. Sergio dış tarafta mukemmel pozisyon almıştı." dedi. Perez ve Ocon, Max Verstappen ve Valtteri Bottas'ın yukselişinin ardından 5 ve 6. sıralarda yarışı tamamladılar. Perez "Hızlı aracları cok yakından gorduğunuzde, bir an şansınızın olabileceğini duşunuyorsunuz." "Ancak kendi yarışınızın nerede olduğunu gercekci olarak duşunduğunuzde, onların ne yaptığı onemli olmuyor. Onlar karşısında iyi pozisyon almanız gerekiyor." dedi. Racing Point olarak takımlar şampiyonasına sıfırdan başlayan ekip, ilk yarışının ardından Williams'ı geride bıraktı ve 8. sıradaki Sauber ile arasında bir puan fark kaldı. Perez "Son aylarda yaşanan sorunlara bakarsak, kesinlikle harika bir başlangıc oldu." "Takım icin gercekten yeni bir başlangıc. Gecmişten gunumuze takımda yer alan herkes, bugun başardıklarımızdan gurur duymalı." "Bu takımı harika şeyler bekliyor." dedi. MOTORSPORT
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- F1/Ocon: Liderliğe yukselmek icin 1 metreye daha ihtiyacım vardı