Sebastian Vettel, Belcika GP'nin ardından yeni motorun performansından ovguyle bahsetti. Sebastian Vettel, ikinci sıradan başladığı yarışta ilk turda Lewis Hamilton'ı gecerek galibiyete uzanmayı başardı. Bu zafer Ferrari icin son derece onemliydi cunku son iki yarışta galibiyet almayı başaramamıştı. Ayrıca bu hafta sonu hem Ferrari hem de Mercedes yeni bir guc unitesine gecti ve performans farkının nasıl olacağı merak ediliyordu. Vettel yeni motordan ve aractan memnun olduğunu dile getirdi. "Bu pistte guncellenmiş bir motora sahip olmak son derece onemliydi. Aynı şey Monza icin de gecerli. Sonucta bunlar gucun on plana cıktığı pistler. Ama doğruyu soylemek gerekirse sezonun kalan yarışlarının tamamı icin onemli olacak. Yeni guc unitesi ileriye doğru atılmış bir adım gibi gorunuyor." "Motor Ferrari'mizin kalbi ya da ruhu gibi. Guclu bir Ferrari motora sahip olmak gurur verici." "Yarış boyunca Mercedes'e cok yakındık, ozellikle ilk bolumde mucadele gercekten cok yakındı. İyi bir başlangıc yapmalı ve Lewis'i hemen gecmeliydim." "Sonrasında kendi yarışımı yonetmeye odaklandım. Son bolumde gorduğunuz gibi Lewis zorlamayı bıraktı ve benim de cok fazla sorunum yoktu." "Takım icin buyuk bir zafer. Şimdi bunu Monza'da tekrarlamayı umut ediyorum. Umarım başarabiliriz." "Aracımız rekabetci ama lider gitmek hicbir zaman kolay değil. Tum yarışlarda, Mercedes'in performans olarak cok yakın olduğunu gorduk. Red Bull bile bazı yarışlarda cok gucluydu." "Soyledikleri kadar buyuk bir avantajımız olduğunu duşunmuyorum. Duşunebilirler ama gercekci değil. Bence aşağı yukarı aynı seviyedeyiz. Onumuzdeki yarışlarda burada kalmak icin cok calışmamız gerekiyor." MOTORSPORT