Bugun Belcika GP’de ilk Formula 1 yarışına cıkan Racing Point Force India, Sergio Perez ve Esteban Ocon’un sergilediği guclu performans sayesinde markalar şampiyonasında 9. sıraya yukseldi. Pembeler starttan sonra Sebastian Vettel ve Lewis Hamilton’un arkasındaki yerlerini korudu. Ancak sonrasında Red Bull’dan Max Verstappen’in temposuna karşılık veremedi ve Perez 5., Ocon 6. sırada finiş gordu. Yarışın ardından konuşan Perez: “Bugun takım olarak harika bir performans sergiledik ve neredeyse mukemmel bir hafta sonuydu.” “Hafta sonu boyunca tek hayal kırıklığım sıralama turları. Bence pol mumkundu, ancak yine de de bugun aldığımız puanlar ile mutlu olabiliriz.” “Kuru havada zirvedekileri arkamızda tutamadık. Geri kalanların en iyisiydik. Esteban da benim arkamdaydı. Maksimumu aldık.” “Başardığımız şeyle mutluyum. İyi puanlar aldık ve gelecek birkac yarış icin iyi sinyaller verdik. Yeni bir takım icin oldukca iyi bir başlangıc.” Takımın diğer pilotu Esteban Ocon da yarıştan maksimumu cıkardıklarını ve sonucun tatmin edici olduğunu soyluyor. “Yarış oldukca tatmin ediciydi. Bence sahip olduğumuz tempoya oranla hak ettiğimiz yerde finiş gorduk.” “ İyi bir start aldım ve ilk virajda Sebastian’ın ic tarafındaydım. Daha iyi cekişe sahipti, ancak cok hızlıydım ve Kemmel duzluğunun sonunda liderliği almaya calıştım.” “Duzluğun sonuna kadar oldukca iyi gelmiştim. Yan yanaydık. İc taraftan Lewis ve Vettel’i gecmek icin bir yol aradım, ancak sonucta Sergio beni gecti. Adil bir mucadeleydi.” “Takım icin iyi bir başlangıc oldu. Markalar şampiyonasında geri donebilmek icin oldukca iyi puanlar aldık. Butun hafta sonu boyunca oldukca guclu bir performans sergiledik ve umarım sezonun geri kalanında da bu durum devam eder.” Takımın yeni patronu Otmar Szafnauer, yarıştan sonra oldukca coşkulu gorunuyordu. Szafnauer: “18 puanla Spa’dan ayrılmak oldukca iyi hissettiriyor. Butun hafta sonu boyunca hızlıydık ve potansiyelimizi sonuca cevirmek oldukca onemliydi.” “Oldukca karmaşık bir ilk turdu. Ancak beladan uzak durmayı başardık. Hatta Esteban, Les Combes’e doğru liderliği almaya yaklaşmıştı.” “Her iki pilotumuz da temiz ve guclu bir performans sergiledi. Ancak podyuma cıkabilecek performansa sahip değildik.” “5. ve 6. olarak buradan ayrılıyoruz ve bu da tam olarak ihtiyacımız olan şeydi. Hafta sonu boyunca işini harika yapan 405 calışanımızı tebrik ediyorum. Gelecek yarışlarda daha fazla puan toplayabiliriz.” MOTORSPORT