FIA Yarış Direktoru Charlie Whiting, Lewis Hamilton'ın Belcika GP'nin ardından "Ferrari aracında bazı numaralar var" yorumuna gulup gectiğini soyledi. Hamilton, yarışın hemen ardından soylediği soze acıklık getirerek Ferrari'nin yasal olmayan bir şey yaptığını duşunmediğini soylese de, bu sozler tartışmalara neden oldu. Whiting, FIA'nın zaten takımı incelediğini ve Hamilton'ın bu konuda Ferrari'nin ne yaptığını bilemeyeceğini soyledi. Whiting, "O yorumlar karşısında gercekten oldukca eğlendim. Cunku biz Ferrari aracı hakkında cok şey biliyoruz. Lewis'in Ferrari aracı hakkında hicbir şey bilme şansı yok." "Şu anda iyi iş cıkarıyorlar ve Mercedes bu konuda cevap vermek icin daha cok calışmak zorunda. Oyle değil mi?" "Ozellikle tek bir yorumun bir anlamı yok. O, onların aracında bazı numaralar olduğundan ve onların kendilerine performans sağladığından bahsediyorsa, biz her şeyin farkındayız. FIA'daki herkes farkında ve durumdan memnunuz." dedi. Mercedes'in takım patronu Toto Wolff, bir takım icin rakibinin neler yaptığını bulmaya calışmanın her zaman sinir bozucu olduğunu kabul ediyor ancak bu konuda FIA'ya guvendiklerini soyluyor. Wolff "Pist ustunde rakibinize geciliyorsanız, o zaman kendinize bakarsınız. Bu tamamen insan doğası gercekleşen bir şey." "Ardından rakiplerinize bakarsınız. Bir acıklama alamıyorsanız, o zaman pis şeyler hayal etmeye calışırsınız." "Bu konuda hic bilgi almadım ancak FIA'ya gercekten guveniyorum." "Orada Olivier (Hulot - elektronik başkanı), Cedrik (Staudohar - F1 veri analisti) ve Nikolas (Tombazis) gibi harika insanlar var. Bu insanlar bu tur konuları her takımda kontrol ediyorlar. Kontrol ederken cok acık fikirliler ve bu tum takımlar icin gecerli." "Herkes yenilikci olmaya ve ek performans getirecek şeyler bulmaya calışıyor. Bana gore doğru şeyleri yapıyorlar. FIA gibi." dedi. MOTORSPORT