Marcus Ericsson, Belcika'dan puanla ayrıldığı icin mutlu olduğunu soyledi. Son haftalarda performansını arttırmayı başaran ve sıralama turlarında Charles Leclerc'in hemen arkasında yer alan Ericsson, yarışta guclu bir performans ortaya koydu. İlk turdaki olaylardan faydalanan Sauber surucusu, damalı bayrağı onuncu sırada gordu ve bu yıl dorduncu kez puan aldı. Ericsson, yarıştan memnun olduğunu soyledi. "Oldukca iyi bir yarıştı. İyi bir başlangıc yaptım ve iyi bir ilk tur gecirdim." "Başlangıcta tum problemlerden uzak kalmayı başardım ve o andan itibaren Williams'la ve ilerleyen bolumde Toro Rosso ile bazı eğlenceli mucadeleler oldu." "Guzel savaşlar verdik. Burada en buyuk sorun birisini geciyorsunuz ve sonrasında DRS'yi kullanarak sizi geciyorlar. Bu yuzden bazen onlar bazen ben ben one gectim, sonuc olarak onde olmayı başardım." "Eğlenceliydi. Brendon benim arkadaşım ve bugun sert ama adil şekilde yarıştı. Onunla tekerlek tekerleğe savaşmak guzel oldu." "Doğruyu soylemek gerekirse Honda motoru hic de kotu gozukmuyor. Onu birinci virajda gectim ama Eau Roge'dan sonra beni gecmeyi başardı, bu motorun hic de kotu olmadığını gosteriyor." Ericsson, surekli daha iyi bir pilot haline geldiğini soyledi. "Son birkac hafta sonunda her şeyin daha iyi olduğunu hissedebiliyorum. Temelde Charles'ın en guclu olduğu alan sıralama turları, gercekten cok guclu." "Genelde yarışlarda oldukca yakın oluyoruz. Ama bazen ucuncu, dorduncu veya beşinci cizgiden başlıyorsanız ve orta grup cok yakınsa, o zaman gercekten buyuk bir fark yaratıyor." "Bu yuzden son birkac hafta sonundaki, sıralama turları performansımdan memnunum. Macaristan'da onu gectim ve bu hafta sonu aramızda cok ufak bir fark vardı. Bu yuzden bunu devam ettirmem gerekiyor. İkinci yarının kilit noktası bu olacak." Monza hakkındaki beklentileri de anlatan Ericsson, "Bu hafta sonu bizim icin harikaydı ve bir sonraki yarış icin bizi cesaretlendiriyor. Sırada Alfa Romeo'nun ev yarışı olan Monza var. Tutkulu taraftarları gormen heyecan verici olacak. Yeniden yarışmayı sabırsızlıkla bekliyorum." dedi. MOTORSPORT
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- F1/Puan aldığı icin mutlu olan Ericsson, artan performansından memnun