Renault pilotu Carlos Sainz, sıralama turlarından bu yana aracta rahat olmadığını ve lastikleri calıştırmakta zorlandıklarını soyluyor. Belcika GP’yi 1 tur geride, 11. sırada tamamlayan Sainz “Yarışın ilk bolumunde risk aldık, ancak lastikleri calıştıramadık. 2. sektorde cok fazla zaman kaybediyorduk. Havadaki bulutlar artmaya ve pist soğumaya başladı. Arac surulebilir değildi. sonrasında da ritim tutturamadık.” “Cumartesiye benzer bir gun oldu. 2. sektorde cok fazla zaman kaybettik. Sıralama turlarından bu yana 2. sektorde bir turlu rahat olamadım. Geri donmek zor oldu.” “HÂl cok zaman kaybediyoruz. Orta ve yuksek hızlı virajlarda daha fazla performansa ihtiyacımız var. Diğer parcalar yuksek yere basma gucu ile mucadele edebiliyor. Yuksek yere basma gucu virajlarda performans ve daha fazla stabilite sağlıyor.” “Ancak yuksek yere basma gucu ile yarıştığımızda ilk ve son sektorde bu sorun cıkartıyor. Lastikler fazla ısınıyor.” “Bizim icin daha iyi olan pistleri beklemeliyiz. Aracın gelişmeye ihtiyacı var. Orta-duşuk yere basma gucu ile yarıştığımız bu hafta sonunda kotu performans sergiledik. Bundan ders cıkarmalıyız.” “Stabil olmayan bir araca sahip olduğumuzu biliyoruz. Bu da arka lastik kullanımı konusunda bizi ciddi şekilde sınırlandırıyor. Ozellikle de duşuk yuk altındaki pistlerde.” “Start iyiydi, ilk iki turda birkac arac gecebildim. Sonrasında belki de lastiklerden daha fazlasını bekledim. Ancak bana daha da ilerleyebilmem icin gereken yol tutuşu ve dengeyi veremediler.” dedi. MOTORSPORT
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- F1/Sainz: Aracta rahat değildim