Esteban Ocon, Belcika GP'de ortaya koyduğu guclu performansı, Monza'da tekrarlamak istediğini soyledi. Esteban Ocon, sıralama turlarında guclu bir performans ortaya koymuş ve ucuncu olarak oldukca buyuk bir başarı elde etmişti. Yarışta iyi bir startla Sebastian Vettel ve Lewis Hamilton'ın yanına gelen Ocon, rakiplerini gecebilmesi icin yeterli yer olmayınca yavaşlamak zorunda kaldı ve Sergio Perez'e de gecildi. Sonuc olarak Red Bull'dan Max Verstappen ve Valtteri Bottas'ı arkasında tutamadı ve damalı bayrağı altıncı sırada gordu. Ocon sonuctan memnun olduğunu dile ve bunu Monza'da tekrarlamak istediğini soyledi. "Sonuclar aracın hızını gosteriyor. İyi başladım,ic taraftan ilk sırayı zorladım, Sebastian'la aynı seviyeye geldim ve liderliğe cok yakındım! Sanırım bu hamleyle kendime biraz fazla guvendim. Ama zaten neler olacağını asla bilemezsiniz. Ondeki aracların hava koridorundan faydalandım ki, bu işe yaradı." "Sonrasında Sergio ile yan yana geldik, biraz erken frenledim, temas yaşamak istemedim. Sergio o an daha iyi bir konumdaydı ve gecmeyi başardı." "Takımımız isim değiştirdi ama bunun dışındaki her şey yolunda. Cok fazla puan topladık ve harika bir sonuc aldık. Şampyionada sekizinciliğe yukselmemizi beklemiştim, olmadı fakat aradaki fark cok az. Bu iyi bir şey. Yaz tatilinden sonra yarışlara donmek guzeldi, burada iyi sonuclar almak harika." "Umarım kalan yarışlarda aracımız bu kadar hızlı olmaya devam eder ve eğer her hafta sonu iyi sonuclar icin yarışabiliriz. Bir hafta sonra İtalya'daki Monza yarışı olacak. Umarım aynı pozisyonlar icin yarışırız." Geleceğiyle ilgili sorulara Ocon, "İşler nasıl gidecek bilmiyorum. Sadece hafta icin bir gun Silverstone'da simulator calışması yapacağımı biliyorum. Monza'ya hazırlanacağım. 2019'da nelerle karşılaşacağım hakkında bir fikrim yok. Umarım bu performansımla herkese hızımızı hatırlatmışımdır. Bu sayede gelecek yıl kendim icin iyi bir yer bulabilirim." "Baskı var ama ben eğlenmeye bakıyorum. Formula 1'de yarın ne olacak bilemezsiniz. Harika bir aracım var bu bundan memnuniyet duyuyorum. En iyi pilotlarla savaşmaktan zevk alıyorum ve en iyi performansımı ortaya koymaya calışıyorum." dedi. MOTORSPORT
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- F1/Ocon, Belcika performansını Monza'da tekrarlamak istiyor