Renault'daki teknik direktorluk gorevini bırakan Bob Bell emeklilik sebebini acıkladı. Bob Bell Renault’taki teknik şeflik gorevinden ayrılacağını gectiğimiz haftalarda remsen acıklamıştı. Tecrubeli teknik adam daha once şampiyon olunan 2005/06 yıllarında takımın bir parcasıydı. 2010 yılında Renault’tan ayrılıp once Mercedes’e, daha sonra Manor’a gecmişti. 2016 yılındaki yeniden yapılanma ile Renault’a geri donmuştu. Bell tam zamanlı gorevinden ayrılıp serbest zamanlı olarak teknik danışmanlık yapacak. Bell: “Evet, gorevimden ayrılıyorum. Onumuzdeki Şubat ayı itibariyle serbest zamanlı olarak takıma tavsiyeler vereceğim. Şu andan itibaren onumuzdeki Şubat ayına kadar takımdaki rolumu ve gorevlerimi yavaş yavaş azaltacağım.” “İyice yaşlanmadan yapmak istediğim başka şeyler var. Nisan’da 60 olacağım, saat işliyor. Hayatta ilgimi ceken farklı şeyler var, soylediğim gibi iyice yaşlanmadan bunları yapmak istiyorum.” “Ufak bir havacılık girişimine yatırım yaptım ve işle ilgili yapmak istediğim başka şeyler de var. Yapacak cok şeyim ve ilgilendiğim cok fazla şey var.” “Onumuzdeki sene takımla haftada 2 gun birlikte olacağım.” Bell, takımın 2016’dan bu yana gosterdiği gelişim hakkında da konuştu. “Planlanan her şeyi yerine getirdiğimizi soyleyemem. Takım olarak şu an bulunduğumuz noktaya dramatik şekilde gelişerek geldik. Teknik organizasyon olarak oldukca stabil hale geldik. Kendi başına da calışabilir. Ayrılık vakti geldi.” “Enstone’daki operasyonun yurutulebilmesi icin Marcin’in takıma katılması onemli. Onun gelişi takıma buyuk katkı sağlayacak. Ancak bu hikÂyenin sadece bir bolumu.” “Uzun yıllardır Formula 1’de danışman olarak ustlenebileceğim bir rol icin duşunuyordum. Bu takımdan ayrıldığımda buna cok yaklaşmıştım. Aslında Renault’a gelmeden once bir sureliğine danışmanlık yapmıştım. ”Ancak yeniden yapılanma ile Renault’a tekrar katılmak ve bu yolculuğun bir parcası olmak icin heyecanlandım. HÂl bu programın bir parcası olarak kalacağım icin heyecanlıyım ve danışman olarak kalmak bana bu fırsatı tanıyor. Ancak eş zamanlı olarak diğer şeylerle de ilgilenebileceğim.” Bell, diğer takımların kendisi ile ilgilendiğini soyluyor. “Zaman zaman bazı takımlar ile yakınlaştım. Takım icinde değişen dengelere gore benimle ilgilendiler. Son birkac yıldır boyle şeyler oluyor, ancak bunların benim yaptığım şeyle alakası yok.” Tecrubeli teknik adam, 36 yıllık Formula 1 kariyerinde ilk gunden bu yana cok fazla şeyin değiştiğini soyluyor. “Bunu 36 yıldır yapıyorum. İlk gunden bugune cok fazla şey değişti. 1982’de McLaren ile Formula 1’e girdiğimde takımda 60 kişi calışıyordu. Aerodinami departmanında iki kişi calışıyorduk, ben ve model yapan diğer eleman.” “Şu an buyuk takımların 800’un uzerinde calışana sahip olduğunu ve aerodinami departmanında 125 insanın calıştığını biliyoruz. Cok buyuk değişiklikler oldu.” “36 yıl once F1’den elde ettiğim şey ile bugun elde ettiğim şey arasında cok buyuk fark var. Ancak ayrılmamın sebebi bu değil. Ayrılmamın sebebi artık sadece tek bir şeye odaklanmak istememem.” “Hayatımda Formula 1’den daha fazlasının olabileceğine inanıyorum. Eğer bir noktada Formula 1’den ayrılmazsam, yapmak istediğim diğer şeyleri hayata gecirmem mumkun olmayacak.” MOTORSPORT
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- F1/Bell emekliliğinin nedenlerini acıkladı