Red Bull Formula 1 takımının yeni pilotu Daniil Kvyat, Toro Rosso ile gecirdiği caylak sezonunda az puan almış olmayı kafasına takmadığını ifade etti. Kvyat: Az puan almış olmak umurumda değil 2013 GP3 Şampiyonu Rus pilot, takım arkadaşı Jean-Eric Vergne'i sıralamalarda 19 yarışın 12'sinde geride bırakırken, Vergne ise Rus pilotu puanlarda 22-8 mağlup etmişti. 2015'te Red Bull'da Sebastian Vettel'in yerine gecip Daniel Ricciardo'nun takım arkadaşı olacak Kvyat, yatırımcıların 2014 sezonu performansını değerlendirirken aldığı puanlardan başka kriterleri on planda tuttuklarını soyledi. "Pek cok kez benim kontrolum dışında olaylardan dolayı geride kaldım ve şampiyonluk potası icinde yarışmıyorsanız genellikle puanlamadaki duruma da cok fazla bakmıyorsunuz. Dolayısıyla bu pek umuruda değil." "İlk yarıştan itibaren puanlar icin mucadele ediyorduk ve her şey iyi gorunuyordu fakat aracın tamamen benim icni yapılmış olduğu hissinde de değildim." "Ote yandan bazı sıralamalarda normalde başarabileceğimizden daha iyisini elde ettik; Red Bull Ring, Sochi ve belki Monza da... Bu sıralamalar beni cok mutlu ettiler." "Benim icin yuksek potansiyele sahip oldukca iyi bir sezon oldu ve etrafımdaki insaların detaylara bakmasından ve bundan tatmin olmalarından dolayı hem şanslıi hem de mutluyum."
Kaynak