Jolly Tur Yonetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, son gunlerde sıkca batan acente ve portallara karşı yasalar nezdinde bir onlem alınmasını istedi. Vardar, “Tum şirketler denetlensin, hatta bizim şirketimizden başlansın. Biz buna hazırız” dedi

Jolly Tur Yonetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, surekli kapatılan bazı portallar ve acenteler yuzunden Turk tatil tuketicisinin acentelere guveninin kalmadığını ve bu konuda acil tedbirler alınması gerektiğini bildirdi.

Mete Vardar, bir gazetecinin “İc Pazar kurtarıcı olacak mı? Şu an ic Pazar ne kadar stabil?” sorusuna “Artık Turkiye’nin dort bir noktasında turizm hareketliliği oluşuyor. Ama bakıldığı zaman hala tur operatorleriyle seyahat eden kişi sayısı nufusun yuzde 5’ini oluşturuyor. Seyahat acentelerine karşı misafir zaman icinde uzaklaşmış. Biz bu anlamda ciddi mucadeleler ediyoruz. Son zamanlarda goruyoruz ekim ayı bitiyor, belirli acenteler ve portalların negatif haberleri cıkıyor. Bircok olumsuz haberle karşılaşıyoruz. Biz acenteler olarak bir banka gorevi ustleniyoruz. Misafir bize guveniyor. Biz para toplama işi yapıyoruz. Turkiye’deki tur operatorleri olarak denetlenmek istiyoruz. Buradan TURSAB, otelciler Birliği ve Turizm Bakanlığı yetkililerine sesleniyorum, bu konuda bir calışma yapsınlar. Biz denetlenmek istiyoruz ve bu işin bir yasa cercevesinde devam etmesini istiyoruz. Umarım bundan sonraki donemlerde Turkiye’deki tatil severler seyahat acentelerine daha fazla guvenirler.”

Kaynak