Mercedes, eğer 2016 icin Lewis Hamilton ile anlaşamazlarsa, B planlarının Alonso olduğunu onayladı.
Hamilton ile Mercedes yeni sozleşme goruşmeleri gectiğimiz sezon gundemdeydi, fakat iki tarafta şampiyonluk mucadelesinden sonra goruşeceklerini dile getirmişti. Gecen Ekim ayında Alonso'nun Mercedes'in radarında olduğu haberleri yayılmaya başlamıştı. Gectiğimiz Kasım ayında ise sozleşme yenileme goruşmeleri tekrar başlamıştı. İki tarafta sozleşme yenilememeleri icin herhangi bir neden olmadığını belirtsede Toto Wolff bir sonuca varamamaları halinde Alonso'nun gundeme gelebileceğini soyledi. Wolff: "Herhangi bir acelemiz yok, sene icinde goruşmelere devam edeceğiz." Yeni sozleşmenin ulaşılamaması durumunda ise Wolff: "Bu konuda iyimserim, onceliğimiz şimdiki suruculerimiz ile devam etmek. Eğer bu imkansız bir hal alırsa, alternatiflerimizin ilk sırasında Alonso gelir daha sonra ise Bottas." Wolff, Alonso'nun gridde ki en iyi suruculerden biri olduğuna inandığını soyledi. "O herhangi bir aracta cok tehlikeli bir rakip olabiliyor. Eğer o altıncı bitirebilecek bir aracta yarışırsa o aracla ucuncu olur." Alonso, 2015 icin Mclaren-Honda ile sozleşme imzaladı ve bu sozleşmenin birden fazla yılı iceren bir sozleşme olduğu takım tarafından acıklandı. Fakat aynı zamanda sozleşmede performans maddesinin de bulunduğu ve bu madde ile takımdan uygun şartlar oluştuğunda ayrılabileceği soyleniyor. Wolff aynı zamanda Williams'ın gelecek sene ana rakipleri olacağını soyledi. "Williams'ı listenin başına koyuyorum. Ayrıca Red Bull'dan da korkuyorum, dort kez takımlar şampiyonluğunu kazandılar ve tekrar kazanmak icin gerekli kaynaklara sahipler." Wolff, ayrıca Ferrari'yi de kucumsemediğini Vettel ile bazı beklentileri aşabileceğini soyledi. "Onları asla kucumseyemem, onlar icin en yakın zamanda kazanmak onemli olacaktır, tekrar rekabetci olacaklarına inanıyorum, belki de 2015'te."
Kaynak