Max Verstappen, ust uste yaptığı hataların ardından nihayet o gunleri geride bıraktığı icin mutlu olduğunu soyledi. Max Verstappen, Kanada GP'ye kadar yapılan tum yarışlarda ya kaza yaptı ya da başka pilotlarla temas yaşadı. Kanada GP ile birlikte cıkış yakalayan Hollandalı surucu, son yarışlarda hatasız bir iş yapıyor ve yeniden dikkatleri ustune cekmeyi başarıyor. Verstappen, artık işlerin yoluna girmesinden memnun olduğunu dile getirdi. "Gazeteciler her zaman eleştirir, ama bu beni daha fazla motive ediyor. Cocukluğumda oğrendiğim şeyler var. Mesela babam bana kızdığı zaman daha hızlı surerdim. Mentalitem aynı. Her zaman neleri daha iyi yapabileceğinizi anlamalısınız. Bir pilot surekli olarak gelişirsiniz, ben de oyle yapıyorum. Geleceğe bakıyorum. Formula 1'deki dorduncu yılım olmasına rağmen cok fazla şey oğrenmeye devam ediyorum." Hollandalı pilot yarış sonucundan memnun olduğunu da ekliyor. "İlk virajda kucuk bir kaos vardı. İc tarafta olmanın fayda getirdiği anlardan biriydi. Bu sayede temas yaşamadım ve sonrasında atak yapmaya konsantre oldum." "Haas'ı gecmem onemliydi ve bunu hemen başardım. Force India suruculeriyle arada biraz fark vardı ve onları gecmek icin biraz beklemeliydim. Daha iyi bir tempom vardı ve gecebileceğimi biliyordum. Ama duzlukte cok gucluler, DRS bolgeleri beklediğimden daha zordu. Yine de zevkli bir savaş oldu ve gecmeyi başardım." "Aerodinamik ayarlara ve duşuk downforce'a rağmen Force India'nın onunde kalmak cok zordu. Tabii ki bu biraz uzuntu verici ama bunu değiştiremeyiz. Elimizdeki tum guc bu." "Podyuma cıkmak harikaydı. Spa'da podyum her zaman harikadır, bana cok buyuk destek veriyorlar." "Gecit toreninde veya diğer tum anlarda buyuk bir taraftar kitlesi beni destekliyordu. İnanılmaz bir şeydi. Son turda koltuklardan kalktılar ve benim icin mutlu oldular." Monza'dan beklentileri sorulduğunda Verstappen, "Maksimumu almaya calışacağız ama buradan daha zor olacak. Bugun olduğu gibi işler aniden değişebilir. Umarım mucadelede kalabiliriz ve herhangi bir olaydan faydalanabiliriz." dedi. Ricciardo'nun ayrılığının ardından Red Bull'un kendisine odaklanıp odaklanmayacağı sorusuna, "Her zaman aynı araclara sahiptik ve oyle kalacak. Takım en iyi sonucu almak istiyor ve bunun icin iki aracla da puana ihtiyacımız var. Değişen pek fazla şey olmayacak." dedi. MOTORSPORT
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- F1/Verstappen, sorunlu gunleri geride bıraktığı icin mutlu